Suora

  • Superpesiksen finaalit

Silja Lehtisen venekunta lähtee Palman maailmancup-kilpailuun positiivisin mielin

Olympialuokat jatkavat kilpailukauttaan Välimeren Palma de Mallorcassa sunnuntaina. Regatta aloittaa maailmancup-kilpailuputken Euroopassa. Sitä seuraa olympialuokkien maailmancup-kilpailut huhtikuun lopussa Ranskan Hyeresissä, toukokuun lopussa Hollannin Medemblickissä ja kesäkuun lopussa Saksan Kielissä.

urheilu

Palman regatassa kilpaillaan Yngling-luokassa vakiokilpailuformaatilla. Viiden päivän aikana purjehditaan kymmenen lähtöä, jonka jälkeen kymmenen parhaiten sijoittunutta venekuntaa purjehtivat medal racen perjantaina. Medal racen pisteet lasketaan lopputulokseen kaksikertaisina. Näin ollen viiden päivän purjehdukset antavat lähtökohdan medal racelle, jossa lopullinen sijoitus ratkeaa.

Maapaikat Pekingin olympiakilpailuihin on Ynglingissä jaettu, mutta Venäjä, Ranska ja Kiina jakavat edustuspaikan omien purjehtijoidensa kesken juuri Palman Regatan ja Hyeresin Regatan perusteella.

Koska ilman maapaikkaa jääneistä maista ei purjehtijoita enää ole mukana, on kilpailevien veneiden määrä pienempi ja fleetin koko lähenee olympiakilpailun fleetin kokoa. Palmalla mukana olevista 16 venekunnasta ennakkosuosikkeina voi pitää kaksinkertaista maailmanmestaritiimiä, Englannin Ayton/Webb/Wilsonia. Muita kärkisijoille odotettuja tiimejä ovat yhdysvaltalainen Barkow/Howie/Capozzi ja venäläinen Skudina/Krutskikh/Ivanova.

Myötätuulipurjehdusta harjoiteltu

Kilpailun ajaksi on odotettavissa kevyttä keskituulta ja keväistä säätä. Silja Lehtinen, Maria Klemetz ja Livia Väresmaa ovat olleet paikalla viikon verran etukäteen ja takana on tehokas myötätuulipurjehdusleiri englantilaisen Star-maailmanmestari Steve Mitchellin ja tiimin valmentajan, Ville Väresmaan kanssa.

- MM-kisoissa olimme tyytyväisiä kehitykseemme syksyn aikana. Silloin painotus harjoittelussa oli ollut startissa ja vastatuuliosuuksilla. Ensimmäisen kääntömerkin sijoituksilla olisimme olleet MM-kisoissa mitaleilla, mutta nyt loppusijoituksemme oli seitsemäs sija, Lehtinen kertoi.

- Nyt olemme panostaneet myötätuulipurjehdukseen ja oppineet hetkessä paljon. Odotamme innolla kilpailua, jotta pääsemme vertailemaan kehitystämme vastustajiin, Lehtinen arvioi tulevaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat