Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Purjehtijat Mallorcan regatassa

(17.3.) Hyvät purjehdusolosuhteet jatkuivat Palman regatassa Espanjassa maanantain karsinnassa. Kaikissa luokissa päästiin purjehtimaan suunnittelut kaksi lähtöä hieman eilistä kevyemmässä tuulessa. Suomalaisittain parhaiten purjehdukset sujuivat 470 -luokassa, niin miehissä kuin naisissa.

urheilu

Niklas Lindgren purjehti gastinsa Heikki Elomaan kanssa päivän ensimmäisessä lähdössä 16:nneksi ja toisessa lähdössä hienosti 5:nneksi. Näin he nousivat kokonaistuloksissa 24. sijalle.

Myös Lindgrenin veljeksistä vanhempi, Joonas paransi otteitaan yhdessä Niko Helanderin kanssa mutta parivaljakko jäi vielä kauas kärjestä sijalle 54.

Naisissa Hanna Saari ja Mikaela Wulff purjehtivat tasaisen vahvasti ja nousivat kokonaistuloksissa 5 sijaa 14:nneksi.

Miesten laserissa Pierre Angelo Collura purjehtii sijalla 39 ja on näin kiinni kultafinaalipaikassa. Tuuli Petäjä jatkoi tasaisia otteitaan naisten laudoissa ja säilytti 25. sijan tämänhetkisellä tuloslistalla.

Muuten alaviereistä

Muissa luokissa päivä oli suomalaisittain alavireinen. Finnjollien Tapio Nirkko sai päivän ensimmäisestä lähdöstä protestin seurauksena hylkäyksen, mutta purjehti toisessa lähdössä 10:nneksi. Näin Nirkko pysyi edelleen kokonaistilanteessa 29. sijalla.

Ynglingradalla Silja Lehtinen yhdessä Maria Klemetzin ja Livia Väresmaan kanssa jäivät päivän lähdöissä kärkikymmenikön ulkopuolelle ja tippuivat kokonaiskilpailussa 11.nneksi. Ynglingissä venäläiset ovat osoittaneet ylivoimansa ottamalla kaksoisjohdon kokonaiskilpailussa. Keskinäinen kilpailu on kuitenkin kova, sillä vain toinen veneistä saa paikan Pekingiin.

49-luokassa suomalaisten vauhtiongelmat jatkuivat, eikä eilisen esityksiin tullut parannusta. Lauri Lehtinen ja Heikki Soininen tippuivat yhden sijan 37:nneksi ja Janne Gahmberg pysyi gastinsa Kristoffer Donnerin kanssa sijalla 43.

Tyytymätän päävalmentaja

- Kokonaisuudessaan regatta ei ole mennyt hyvin, Winter kertoo.

Muutamia poikkeuksia Winter kuitenkin näkee Suomen joukkueessa.

- 470 -tytöt ovat purjehtineet hienosti, ja pojissa Niklas (Lindgren), Winter kommentoi.

Regatta jatkuu huomenna kahdella lähdöllä. Säätiedotus on luvannut keskipäivästä alkaen voimistuvaa tuulta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat