Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Maria Ringinen lopettaa voimistelu-uransa

Viimeiset kuusi vuotta Suomen rytmistä voimistelua ylivoimaisesti hallinnut Maria Ringinen, 19, on päättänyt lopettaa kilpauransa.

urheilu

Lopettamispäätöksen Maria Ringinen teki voitettuaan tänä vuonna jo kuudennen kerran peräkkäin Suomen ja kolmannen kerran Pohjoismaiden mestaruuden neliottelussa.

- Rytminen voimistelu on antanut minulle todella paljon menestystä ja iloa, minkä jälkeen annan mielelläni tilaa nuoremmilleni tämän upean ja haastavan lajin parissa, Maria Ringinen sanoo.

Lopettamispäätöstään Maria Ringinen on kypsytellyt jo jonkin aikaa, ja siihen ovat vaikuttaneet monet tekijät.

- Olen ehtinyt saavuttaa urallani jo hyvin paljon, kuusi peräkkäistä Suomenmestaruutta neliottelussa, kolme Pohjoismaiden mestaruutta ja yli 30 mestaruutta eri välineillä Suomessa ja Pohjoismaissa. Sen vuoksi on mielestäni jo kohtuullista tehdä tilaa nuoremmille voimistelijoille joita ilokseni on nousemassa useita.

- Voittojen ja mestaruuksien lisäksi suureena haaveenani on aina ollut olympiaedustus. Pekingin kisapaikka jäi harmittavan lähelle ja seuraava mahdollisuus olisi vasta Lontoossa neljän vuoden kuluttua. Koska en ole täysin varma tämän tavoitteen edellyttämän huippuvalmennuksen saamisesta sekä oman motivaationi riittävyydestä, katson, että on järkevää tehdä lopettamispäätös nyt, Maria Ringinen toteaa.

- Haluan myös kiittää kaikkia valmentajiani sekä niitä, jotka ovat kuluneiden vuosien varrella tukeneet urheilemistani.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat