Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Heikkinen hakee täysosumaa Mestarien liigasta

Kokenut keskitorjuja Janne Heikkinen pääsee kokemaan Mestarien liigan loppuhuipennuksen toisen kerran lentopallourallaan. Heikkisen edustama puolalaisjoukkue Belchatow isännöi viikonloppuna Lodzissa järjestettävää Final Fouria ja saa näin pienen etulyönnin.

urheilu

Belchatow kohtaa lauantaisessa välierässä vahvan venäläisjoukkueen Dynamo Kazanin. Toisessa semifinaalissa ovat vastakkain italialaiset Piacenza ja Treviso.

- Täysosuma vaatii kaksi huippupeliä. Olemme siihen valmiit sekä fyysisesti että henkisesti. Vire on nyt kohdallaan, Heikkinen pohjusti.

Belchatowin pelaajia kaivelee edelleen viime vuoden Mestarien liiga. Silloinkin puolalaisjoukkue oli huippuiskussa, mutta tie katkesi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Mallorcaa vastaan. Espanjalaiset valtasivat jatkopaikan eräpisteiden turvin.

- Se oli katkera takaisku, mutta ei makeata mahan täydeltä. Voitimme sentään Puolan mestaruuden ja Puolan cupin, Heikkinen kertasi.

Nyt cup-voitto karkasi Belchatowin käsistä. Näin joukkue tarvitsee Puolan mestaruuden päästäkseen ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

- Tällä hetkellä Puolan mestaruus on meille tärkeämpi juttu kuin Mestarien liigan voitto. Seurajohto on tuonut tämän selkeästi esiin, Heikkinen myönsi.

Heikkinen oli mukana Mestarien liigan lopputurnauksessa ensimmäisen kerran keväällä 2002. Silloin hän pelasi kreikkalaisen Olympiakos Piraeusin riveissä Puolan Opolessa.

Olympiakos voitti välierässä isäntäjoukkue Kedzierzynin 3-1 ja taipui finaalissa italialaiselle tähtisikermälle Maceratalle vasta tiukan taistelun jälkeen 1-3.

- Pelasimme upeasti ja puristimme Maceratan todella ahtaalle. Turnauksesta jäi hyvä maku finaalitappiosta huolimatta, Heikkinen muisteli.

Mestarien liigan voitto on harvinaista herkkua suomalaislentopalloilijoille. Vain Tuomas Sammelvuo ja Riikka Lehtonen ovat päässeet nauttimaan täysosumasta Euroopan arvostetuimmassa seurakilpailussa.

Sammelvuon ykköstila tuli keväällä 2005 Toursissa. Lehtonen juhli vuosina 2002 ja 2003 toisessa ranskalaisseurassa Cannesissa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat