Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lauri Hakala vuoden lentopalloilija Sveitsissä

Lauri Hakala on valittu vuoden lentopalloilijaksi Sveitsissä. Suomalainen yleispelaaja oli voittamassa Sveitsin tuplamestaruutta Lausanne UC:n riveissä ja oli todella otettu kauden kolmannesta tittelistä.

urheilu

- Kausi on ollut ihan oikeasti hyvä, mutta kyllä meidän joukkueen aseena oli enemmän tasaisuus, kuin yksilöt. Antaisin kaiken kunnian yhdysvaltalaisvalmentaja Carl McGownille, joka on meistä joukkueen tehnyt, Hakala kehui jo Havaijin yliopistovuosiltaan tuttua päävalmentajaa.

Muutkin palkinnot menivät Lausannen joukkueeseen, kun vuoden tulokas oli joukkueen kakkospassari Sebastién Chevallier ja vuoden sveitsiläispelaaja ykköspassari Cédric Hominal.

Naisten puolella vuoden pelaajan titteli meni myös Havaijin yliopiston ex-pelaajalle, kun sen sai Yhdysvaltain maajoukkuepassari Robyn Ah-Mow VBC Volero Zürichistä.

23-vuotias Hakala pelasi Sveitsissä ensimmäistä kauttaan. Edelliset kolme vuotta yleispelaaja pelasi Havaijilla NCAA:n yliopistosarjaa ja sitä ennen tähän mennessä ainoan kautensa SM-liigassa Napapiirin Palloketuissa. Jo ennen liigadebyyttiään hän ehti pelata Saksan Bundesliigassa kaudella 2002-2003 ja 2. liigassa vuotta aiemmin.

Kaisa Jokinen pelaa sijoista 5-8 Ranskassa

Keskitorjuja Kaisa Jokisen ranskalaisjoukkueen Hainautin kausi jatkuu runkosarjan jälkeen otteluilla sijoista 5-8.

Hainaut sijoittui Ranskan naisten lentopalloliigan runkosarjassa kahdeksanneksi ja kohtaa sijoituspelien avauskierroksella viidenneksi sijoittuneen Istresin. Kahdesta voitosta ratkeava sarja käynnistyy 16.4. Hainautin kotikentällä.

- Pientä puristusta vielä tarvitaan kauden loppuun viemiseksi. Toivottavasti joukkueemme pelaa joukkueena loppupelit, jotta saadaan kausi kunnialla loppuun, Jokinen toivoi.

Runkosarjan päätöspelin Hainaut hävisi Albille 0-3, mutta Jokisen mukaan joukkue sai hieman peliään kuntoon alkavia sijoitusotteluita ajatellen.

- Meillä on ollut vähän vaikeuksia pelata yhteen eli joukkuehenki ei ole ollut kauhean hyvä. Lauantaina olimme kyllä pelissä hyvin mukana, mutta puristusta ei löytynyt erien lopuissa, Jokinen totesi.

Runkosarjan voiton vei jälleen kerran RC Cannes, joka menetti vain yhden pisteen koko 26 pelin sarjassa Le Cannetin viedessä joukkueelta kaksi erää toiseksi viimeisellä kierroksella.

Anttilan Moerser pronssipeliin

Keskitorjuja Tuukka Anttilan joukkue Moerser SC pelaa Saksan lentopallon Bundesliigassa pronsseista.

Moerser hävisi välieräsarjan SCC Berlinille 1-2. Kolmannessa välierässä SCC vei voiton 3-1 (25-17, 25-22, 22-25, 25-23).

- Finaalipaikka jäi haaveeksi, vaikka ensimmäisen pelin voitimmekin. Syöttöpeli oli huonoa ja virheitä tuli paljon muutenkin. Vastustaja takoi 11 ässääkin kaiken huipuksi, Anttila kertasi.

Pronssipelissä Moerser SC kohtaa Genarali Hachingin, joka hävisi välierissä VfB Friedrichshafenille suoraan kahdessa ottelussa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat