Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Mikkonen ja Rikala meloivat EM-hopeaa ja olympiapaikan

Jenni Mikkonen ja Anne Rikala meloivat 500 metrin EM-hopealle Milanossa. Tällä tuloksella kaksikko varmisti Suomelle olympiakisojen maapaikan.

urheilu

Kisan voittoon meloi Unkarin kaksikko Danuta Kozak - Gabriella Szabo. Mikkonen - Rikala jäi voittajakaksikosta vain vajaan sekunnin.

Taistelu mitaleista oli varsin tiukka, sillä pronssille melonut saksalaiskaksikko Fanny Fischer - Nicole Reinhardt jäi suomalaisista 0,076 sekuntia ja neljänneksi sijoittunut Slovakian Ivana Kmetova - Martina Kohlovakin vain reilut 0,6 sekuntia.

Olympiapaikka on Suomelle melonnassa kolmas, aiemmin maapaikka oli jo hankittu naisten yksikössä ja miesten kajakkikaksikossa 1000 metrillä.

- Aika tasainen veto. Ei päästy älyttömän hyvin liikkeelle, kun olimme 8. radalla niin emme pystyneet ihan aistimaan miten muut menevät. Mutta hyvin jaksoimme puskea loppuun. Kokonaisuutena oikein onnistunut kilpailu. Lähdimme hakemaan hyvää sijoitusta, tamperelainen 28-vuotias Mikkonen tuumi.

- Kokonaisuutena tosi ehjä veto. Vielä vahvemmin keskityimme omaan taktiikkaan kuin välierässä. Tosi hienoa, että mitali ja maapaikka. Hyvä alku kaudelle, kangasalalainen 31-vuotias Rikala jatkoi.

EM-hopea oli Rikalalle ja Mikkoselle ensimmäinen arvokisamitali kaksikossa olympiamatkalla 500 metrillä. Vuonna 2006 Rikala ja Mikkonen meloivat kaksikoiden 200 metrillä pronssia sekä EM- että MM-kisoissa. Viime vuonna Rikala otti 500 metrillä EM-kisoissa pronssia ja MM-kisoissa hopeaa sekä 200 metrillä EM- ja MM-hopeaa. Mikkosella on vuoden 2005 EM-kisoista 200 metrillä yksikössä pronssia.

Nelikköjen 1000 metrillä B-finaalissa Suomen Tommi Ritala, Lauri Palmroth, Petteri Pitkänen ja Ilkka Ritvos meloivat seitsemänneksi. Kokonaistuloksissa heidän sijoituksensa oli 16:s. Sama nelikko meloi kahdeksanneksi 200 metrillä loppukilpailussa kahdeksanneksi.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat