1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Ajo-tallin Di Meglio kotivoitolla MM-kärkeen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan suomalaistallilla Ajo Motorsportilla ja sen ranskalaisella Derbi-kuljettajalla Mike Di Megliolla, 20, oli aihetta sunnuntaina rajuihin tuuletuksiin sateen kastamalla Le Mansin Bugatti-radalla.

Di Meglio ajoi jo kertaalleen sateen vuoksi keskeytetyn dramaattisen kotikisansa komeaan voittoon ja nousi samalla sen ansiosta myös 125-kuutioisten luokan MM-johtoon, kun kaudesta on takana viisi osakilpailua.

- On aivan mahtava tunne voittaa kisa kotiyleisön edessä, mutta tätä ei saa jäädä tuulettelemaan liian pitkään. Tilanne on nollattava pikaisesti, sillä kautta on vielä paljon jäljellä, muistutti urallaan toisen osakilpailuvoiton ajanut Di Meglio.

Di Meglion ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto näki päivänvalonsa vuonna 2005 Istanbulin radalla Turkissa.

Di Meglio hallitsi kotiyleisön hurratessa viiden kierroksen varovaista uusintastarttia mestarin elkein kukistaen toiseksi sijoittuneen brittikuljettaja Bradley Smithin 0,8 sekunnilla. Di Meglio irtosi uusintastarttiin lähtöruudusta viisi.

Kisassa kolmanneksi ehti Smithin tavoin Aprilialla ajava espanjalainen Nicolas Terol, joka on MM-sarjassa toisena kahdeksan pistettä Di Meglion takana. Di Meglion sveitsiläinen tallikaveri Dominique Aegerter kaatui molemmissa starteissa.

- Uusien sääntöjen mukaan tällaisessa tapauksessa ei lasketa yhteistuloksia, vaan voiton ratkaisee nimenomaan uusintastartti. Uskon, että järkevästi ajanut Di Meglio olisi taistellut voitosta myös kuivalla radalla. Kaiken kaikkiaan ehjä ja vahva suoritus häneltä, korosti voittajan kanssa yhdessä podiumilla iloinnut tallipäällikkö Aki Ajo.

Ajo on kokenut urallaan vastaavaan tilanteen kerran aiemmin, kun hänen tiimissään ajanut italialainen Andrea Ballerini voitti Australian osakilpailun vuonna 2003.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 1. kesäkuuta Italian Mugellossa.

- Tämä voitto nostaa varmasti entisestään arvostustamme Piaggio-yhtymän silmissä. Mugello ja sitä seuraava Barcelona ovat tunnetusti niitä kilpailuja, jossa Piaggio poimii sarjasta esiin ne pari kuljettajaansa, joihin panostetaan loppukaudella yhä enemmän mestaruusmielessä, vinkkasi Ajo.