Suora

  • Uimahyppyjen EM

TPS murskasi Jaron Turussa

TPS otti vakuuttavan 4-0-kotivoiton FF Jarosta ja nousi jalkapallon Veikkausliigan sarjataulukossa kolmanneksi. Turkulaisten valmentaja Martti Kuusela vaikutti olevan erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkueesta puuttui aika joukko avauskokoonpanon pelaajia. Valakarin, Cleaverin, Ääritalon, Heinikankaan ja Sarajärven loukkaantumista sekä Zarabin pelikieltoa paikattiin omilla miehillä, mutta myös yhdellä niin sanotulla ulkopuolisella ratkaisulla. KaaPosta kakkosdivisioonasta kentälle hälyytettiin viimeksi kaudella 2006 TPS:ssä pelannut toppari Petri Leino.

Ratkaisu

Avausjakson tapahtumia hallitsi Keski-Pohjanmaalta etelään saapunut FF Jaro. Se pyöritti rohkeaa hyökkäyspeliään TPS:n maalin tuntumassa ja sai ensimmäisen 45 minuutin aikana yhteensä seitsemän kulmapotkua. Vaarallisimmat maalintekopaikat haistoi entinen TPS-peluri Mikko Hyyrynen.

40. minuutin kohdalla Jaron vapaapotku tyssäsi TPS-muuriin ja Antti Hakala pääsi irti vasemmalta. Hän juoksikin pallon vauhdilla Jaron päätyyn ja keskitti boksin sisälle. Kasper Hämäläinen tarjoili ja tilanteeseen ehättänyt Sami Rähmönen tykitti pallon sisään. Rähmösen kauden avausmaalilla TPS siirtyi 1-0-johtoon. Se helpotti silmin nähden mustavalkoisen kotijoukkueen peliä.

Toisella jaksolla Jaro edesauttoi Tepsin karkuun. Ensin 63. minuutilla Antti Hakala kiitti ja karkasi. Hakala levitti oikealla, jossa eteni Armand One. Ranskalaisen ratkaisu oli erinomainen, hän laukoi vauhdista lukemiksi 2-0. Neljä minuuttia edellisestä One sai pallon lahjaksi Jaron keskikentältä, jätti löysii pehmeällä kosketuksella Kasper Hämäläisen oikealta. Kauden avausmaalilla Hämäläinen niittasi lukemiksi jo 3-0.

Jaro taisteli urheasti pelin lopun ja haki rohkeasti osumaa. Jaron valmentaja Mika Laurikainen käytti muun muassa kaikki kolme vaihtoaan 0-3 tilanteen jälkeen. TPS puolusti ja kyttäili lisäosumia. 90. minuutin kohdalla lopullisen tyrmäyksen tarjoili Mikko Paatelainen, One jatkoi kulmapotkun Paatelaiselle, pallo haltuun, muutama harhautus ja 4-0.

Kommentit

- Aika pahoja virheitä tehtiin tänään. Onko se oikeudenmukaista, kun kuitenkin hallittiin. Mutta ei me maalinteossa onnistuttu, kertaili pelin kulkua Jaron kapteeni Mikko Hyyrynen.

- Ei ollut ollenkaa mikään tavallinen 4-0-peli. Me oltiin hyviä, paitsi maalinteossa. Joukkue ei pelannut huonosti. Toki tämä vähän koettelee. TPS teki hyvällä teholla maalit, totesi Jaron turkulaislähtöinen valmentaja Mika Laurikainen.

- Lähdettiin kahdella kärjellä, Armand ja minä. Onnistuttiin tekemään vihdoinkin se ensimmäinen maali ottelussa. Siitä se lähti sitten hyvin rullaamaan, muisteli Antti Hakala.

- Olen tyytyväinen peliin. Nyt oma peli lähti rullaamaan hyvin. Olemme olleet hyvin hermostuneita, koska oma peli ei ole kulkenut, kertasi TPS-valmentaja Martti Kuusela.

Muuta

Mikko Paatelainen juhlisti 4-0-maalia ja antoi tunteiden lentää. Paatelainen riisui maalinteon jälkeen paidan pois ja nautti olostaan Tepsin fanikatsomon edessä. Kaiken niitiksi hän vielä nyrkkeili muutaman iskun kulmalipulle. Tästä showsta tuli tietenkin varoitus.

Kakkosdivarista TPS-ryhmään nostettu Petri Leino selviytyi hyvin haasteestaan ja sai myös ansaitsemansa kehut pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Martti Kuusela lohkaisi pressitilaisuudessa että, jos Leino pääsee töistään lähtemään, otetaan hänet mukaan myös Rovaniemen matkapeliin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat