Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Hakan ahdinko jatkuu

Edelliskierroksella selkäsaunan FC Hongalle kärsinyt FC Haka esiintyi vaisusti kotiyleisönsä edessä sunnuntaina jalkapallon Veikkausliigassa. MyPa oli tyly vieras ja vei pisteet Anjalankoskelle 3-0-numeroin.

urheilu

Lähtökohta

Kotijoukkue FC Haka pyrki kasvojen pesuun edelliskierroksen rökäletappion jälkeen. Torstainen 0-7-tappio Hongalle oli joukkueen rumin 16 vuoteen. Kotijoukkueen puolustukseen tekivät paluun Juuso Kangaskorpi ja Petri Viljanen.

Ratkaisut

Avauspuoliaika oli pelillisesti tasainen, mutta vierasjoukkue MyPa oli maalitilanteissaan selkeästi tehokkaampi. Virolaishyökkääjä Tarmo Neemelo näytti terävyytensä ja puski ensimmäisestä maalintekopaikastaan vieraiden avausmaalin Adrian Websterin keskityksetä.

Reilut viisi minuuttia avausmaalista MyPa avasi Hakan puolustuksen uudestaan oikeasta laidasta. Toni Huttusen pystysyöttö tavoitti vikkelän Saku Puhakaisen, joka laukoi kauden avausmaalinsa.

Toisen puoliajan ainoan maalin laukoi MyPan Heikki Pulkkinen ottelun viime minuuteilla.Kommentit

- Olimme puoli tuntia ottelun alussa aika unessa, kunnes avausmaali vapautti pelimme. Tämä joukkue on henkisesti äärettömän vahva, MyPa-luotsi Janne Hyppönen kertasi tapahtumia voittopelin jälkeen.

- Erittäin ehjä ja taktisesti kypsä esitys meiltä ensimmäisen 20 peliminuutin jälkeen, Hyppönen lisäsi.

- Ottelu oli vähän samanlainen kuin edellinen Honka-ottelumme. Ottelun alku oli hyvä, miehet liikkuivat ja saimme maalipaikkoja. Sitä avausmaalia ei vaan saada aikaan, Hakan Olli Huttunen kertasi pelin tapahtumia.

Huttunen ei usko, että mahdollinen UEFA-paikan menetys vaikuttaisi pelaajien esiintymiseen kentällä. UEFA-seuralisenssivalituslautakunta kokoontuu maanantaina 19.5. käsittelemään Hakan valitusta päätöksestä, jolla seuralta evättiin UEFA-seuralisenssi kansainväliseltä kilpailukaudelta.Muuta

Liigan kaksinkertainen maalikuningas ja kautta aikojen eniten Veikkausliigamaaleja viimeistellyt Valeri Popovits juhli Tehtaan kentällä 38-vuotissyntymäpäiväänsä. Tällä kaudella Popovits ei kuudessa liigaottelussa vielä ole maalia tehnyt. Yleisöä Valkeakosken Tehtaan kentällä oli vain 1 192.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat