Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

RoPSille viides tappioton peli putkeen

Rovaniemen Palloseura voitti napapiirillä vierailleen IFK Mariehamnin maalein 3-1. Maarianhamina teki maalin ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla RoPS rankaisi Maarianhaminaa kolmesti.

urheilu

EnnakkoasetelmaKotijoukkue Rovaniemen Palloseura on aloittanut kauden hyvin. Kauden ensimmäisen pelin vieraissa Turun Interiä vastaan RoPS hävisi, mutta sen jälkeen RoPS on edennyt tappioitta. RoPS on saalistanut avaustappion jälkeen voiton ja kolme tasapeliä. Vierasjoukkue IFK:n kausi on käynnistynyt vaihtelevasti. HJK:lle kärsityn kotiavuksen jälkeen MIFK otti kolme voittoa, mutta torstaina IFK hävisi vieraissa Vaasan Palloseuralle.

RatkaisuEnsimmäinen puoliaika oli molempien joukkueiden tasaista vääntämistä. Ottelun avausmaali syntyi pelin 13. minuutilla. Oikea laitapakki Andreas Friman syötti ja Wilhelm Ingves puski pallon maaliin.

Toinen puoliaika oli RoPSin hallintaa. Heti jakson alkuun Mika Nurmela antoi vapaapotkun Antti Peuran rintaan ja pallo meni maaliin. Toinen maali syntyi kun peliä oli pelattu 78 minuuttia. Chileshe Chibwe syötti pallon Nchimunya Mweetwalle ja "Rovaniemen Drogba" laittoi pallon maaliin. Ottelu sinetöitiin lisäajalla kun Chanda Mwaba laittoi pallon maaliin 20 metristä Mweetwan syötöstä.

KommenttiMaarianhaminan valmentaja Pekka Lyyski myönsi että tappio oli RoPSin hyvyyttä. Syitä tappioon Lyyski löysi myös viime vuodesta uudistuneesta nuoresta Maarianhaminan joukkueesta. Myös peliruuhka väsytti Maarianhaminan joukkuetta. Varsinkin toisen puoliajan IFK pelasi "diesel" päällä. Rovaniemen Palloseuran kakkosvalmentaja Matti Helin kiitti Maarianhaminan hyvää peliä. Maarianhamina pelasi hyvää yhden kosketuksen syöttöpeliä, myös erikoistilanteissa vierasjoukkue oli vahva.

MuutaOttelu päätettiin pelata, vaikka edelllisenä yönä Rovaniemen keskustassa oli sattunut vakava kahden ihmisen hengen vaatinut ampumavälikohtaus. Kauden kolmas kotipeli keräsi lehtereille katsojaa 1 485.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat