Puhdas Tusina - tukea puhtaille urheilijoille

Suomen kansainvälisen huipputason yleisurheilijoista sekä lahjakkaimmista nuorista keihäänheittäjistä on muodostettu ainutlaatuinen Puhdas Tusina -urheilijaryhmä.

Puhtaassa Tusinassa korostetaan puhdasta urheilua, inhimillisyyttä, oikeudenmukaisuutta, luottamusta ja kumppanuutta. Puhdas Tusina on liikemies Mauno Savolaisen ideoima ryhmä, jonka urheilijat ovat esimerkillään osoittaneet kansainväliselle huipulle nousemisen olevan mahdollista ilman dopingia.

Ryhmän tavoitteena on taata puhtaaseen urheiluun sitoutuneille urheilijoilleen täydet keskittymismahdollisuudet harjoitteluun ja kilpailuun sekä siviilielämän mahdollisiin opiskelu- ja työhaasteisiin.

Yksilöurheilijan arki perustuu yritteliäisyyteen, jossa teot ja hyvä yhteistyö urheilijan taustavoimien kanssa ratkaisevat tuloksen.

- Ryhmä on koottu terveitä elämäntapoja noudattavista, fiksuista, ahkerista ja lajilleen kaikkensa antavista urheilijoista. Työmme urheilun parissa on ollut pitkäjänteistä ja haluamme olla mukana edistämässä puhdasta urheilua, Mauno Savolainen kertoo.

Mukana nimekäs kaarti

Puhtaan Tusinan kokoonpanon muodostavat keihäänheittäjä Mikaela Ingberg, kuulantyöntäjä Robert Häggblom, kiekonheittäjä Frantz Kruger, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti, kävelijä Antti Kempas, kestävyysjuoksijat Johanna Lehtinen ja Mari Järvenpää, seiväshyppääjä Vanessa Vandy sekä Leo Pusan ja Kimmo Kinnusen vetämän Keihäs Kohti Lontoota 2008-2012 -projektin nuoret keihäänheittäjälahjakkuudet Carita Hinkka, Anni Taponen, Tuomas Laaksonen, Tuomas Saari ja Lassi Etelätalo.

Puhtaan Tusinan kokeneimmilla urheilijoilla on saavutuksinaan olympia-, MM- ja EM-mitaleja sekä yhteensä yli 30 Suomen mestaruutta. Ryhmän jäsenistä Leo-Pekka Tähti pitää hallussaan 100 metrin kelauksen maailmanennätystä.

- Mielestäni Puhdas Tusina on hieno juttu, sillä ryhmään valitut urheilijat edustavat kaikki oman alansa huippua sekä antavat esimerkillään tukensa dopingin vastaiseen työhön, joka valitettavasti tänä päivänä tuntuu olevan vielä ongelma. Puhtaan Tusinan urheilijat ovat näyttäneet, että huipulle voi päästä ilman dopingia, Leo-Pekka Tähti kommentoi.

Mikaela Ingbergin mukaan ryhmän kokeneimmilla urheilijoilla on paljon annettavaa ryhmän nuorille urheilijoille.

- Uskon, että meillä kokeneilla urheilijoilla on arvokasta tietoa ja kokemusta kerrottavaksi Puhtaan Tusinan nuorille lupaaville urheilijoille. Me voimme auttaa nuoria urheilijoita ymmärtämään muun muassa sen, millaisia sitoumuksia huippu-urheilussa pärjääminen vaatii, Ingberg kertoo.