Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

HJK murskasi Tampere Unitedin 5-1

HJK sysäsi Tampere Unitedin yhä syvemmälle suohon ottamalla vakuuttavan 5-1-voiton jalkapallon Veikkausliigan maanantain ainoassa kamppailussa. HJK:n Tomasz Sajdak teki kamppailussa hattutempun.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Vierailija, hallitseva Suomen mestari Tampere United oli aloittanut kauden surkeasti, viidestä ottelusta oli irronnut vain kolme tasapelipistettä, ja sijoitus sarjassa oli viimeistä edellinen.

Kotijoukkue HJK ei sekään ole häikäissyt, sillä kauden kahta ensimmäistä voitollista ottelua seurasi kolme tasapeliä.

HJK:lla oli ottelussa myös kova haaste, sen edellisestä kotivoitosta TamU:a vastaan oli kulunut lähes viisi vuotta.

Ratkaisu

HJK johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0 sierraleonelaisen Medon laukoessa yli kahdestakymmenestä metristä pallon ylähirren kautta Mikko Kavenin selän taakse.

Klubi ei kuitenkaan jäänyt varmistelemaan johtoaan, vaan aloitti toisella jaksolla kovan rynnistyksen, mikä johtikin kahteen osumaan puolentoista minuutin sisällä.

Molemmista maaleista vastasi puolalaishyökkääjä Tomasz Sajdak. Maalit syntyivät, kun toista jaksoa oli pelattu reilut kaksikymmentä minuuttia

Eivätkä Sajdakin maalit jääneet tähän, vaan kymmenen minuuttia myöhemmin hän laukoi kulman jälkitilanteesta HJK:n 4-0-johtoon, tehden siis puhtaan hattutempun.

Loput maalit, Danielin kavennus ja Jarno Parikan laukoma 5-1-osuma, olivat enää pelkkää kosmetiikkaa.

HJK oli ottelussa yksinkertaisesti parempi. Sen pelaajamateriaali on selvästi TamU:a laajempi, ja kun joukkueen sisäinen kemia tuntuu toimivan, näinkin suurinumeroiset voitot ovat mahdollisia.

Kommentit

- Ongelmanamme on rikkonaisen alkukauden takia takaraivoon iskostunut itseluottamuksen puute, Tampere Unitedin valmentaja Ari Hjelm totesi.

- Tahti liigassa on kuitenkin tiivis, joten ei ole aikaa jäädä tätä murehtimaan vaan on jatkettava eteenpäin, Hjelm lisäsi.

- Vaikka joukkueemme vilisee kovia pelimiehiä, niin yksilöiden varassa emme ole, vaan tällä hetkellä olemme erittäin yhteenhitsaantunut joukkue, HJK:n keskikentän työmyyrä Tuomas Haapala valaisi maalikarkeloiden taustoja.

Muuta

Töölön tekonurmi sai jälleen kerran tamperelaisten valmentajalta Ari Hjelmiltä tylyn tuomion. Hänen mukaansa se on ”täysin paska”.

Hjelmin mielestä on uskomatonta, ettei näinkin eteläiseltä paikkakunnalta löydy luonnonnurmikenttää, kun niitä on paljon pohjoisemmassakin.

Sarjataulukko, tulevat ottelut ja maalipörssi (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat