1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kumpi valitaan Pekingiin, Tenkanen vai Multala?

Suomen Olympiakomitean hallitus tekee tiistain iltapäivällä lisää urheilijavalintoja kolmannessa valintakokouksessaan Pekingin olympiakisoihin. Tiukimmat keskustelut käydään purjehduksen valinnoista.

Purjehduksen Laser radial -luokan olympiavalinnat muuttuivat kertaheitolla, kun vasta 17-vuotias Tuula Tenkanen päihitti MM-hopeamitalisti Sari Multalan molemmissa karsintakilpailuissa.

Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola on myöntänytkin tilanteen vaativan tiukkaa pohdintaa.

- Kyllä tilanne on haasteellinen, vaikkakin karsinnan tulos on selvä. Tenkanen voitti molemmat sovitut karsintakisat ja on antanut vahvat näytöt. Toisessa vaakakupissa on Multalan pitkä, ansiokas ja menestyksekäs ura. Kyllä tämä tiukka tutkinnan paikka on, Niemi-Nikkola totesi taannoin YLE Urheilun haastattelussa.

Suomen joukkueen urheilijavalintojen pääperiaatteet ovat kiintiöpaikat ja tulosrajat. Mahdollisten villien korttien käyttämistä tarkastellaan laji- ja tapauskohtaisesti.

Urheilijoita on valittu jo 19.12.2007 ja 16.4.2008, yhteensä 20 urheilijaa. Kolmannessa valintakokouksessa käsitellään tällä kertaa esityksiä muun muassa purjehduksen, sulkapallon ja ratsastuksen osalta.

Neljäs viimeinen valintakokous pidetään 21. heinäkuuta.