Keskisalo ja Karjalainen kilpailevat Hengelossa

Göteborgin EM-kilpailuiden kultamitalimies Joensuun Katajan Jukka Keskisalo ja hopeamitalimies Töysän Vedon Olli-Pekka Karjalainen avaavat kesäkautensa Hollannissa Fanny Blankers Koenin kisoissa lauantaina 24.5.

Hengelon kilpailut kuuluvat myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton GP-sarjaan ja ovat koonneet kivenkovan osallistujajoukon eri lajeihin. Suomesta Hengeloon ovat saaneet Keskisalon ja Karjalaisen ohella kutsun vain paralympiavoittaja Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti ja kuulantyönnön Suomen mestari Vasa Idrottssällskapin Robert Häggblom.

Keskisalo juoksee Hengelossa päämatkansa 3000 metrin estejuoksun, missä hän on viimeksi kilpaillut vuoden 2006 syyskuussa Ateenassa, jolloin hän sijoittui Maailman cupissa neljänneksi. Hengelossa on odotettavissa kuuma afrikkalaisjuoksu, missä Keskisalo ennätysvertailun perusteella sijoittuisi vasta 12:nneksi. Suurin suosikki on kenialainen olympiavoittaja, maailmanmestari ja 8 minuutin alittaja Reuben Kosgei.

Miesten moukarinheittoon osallistuu peräti kahdeksan yli 80 metrin heittäjää ja ainoana alle 80 metrin miehenä italialainen Marco Lingua, joka maaliskuussa yllättäen voitti Euroopan talvimestaruuden. Karjalaisen vastustajiin kuuluvat mm. puolalainen olympiavoittaja Szymon Ziólkowski, sekä kaksien viime MM-kilpailuiden hopeamitalimiehet slovenialainen Primoz Kozmus ja valkovenäläinen Vadim Devjatovski.

Miesten kuulantyönnössä Robert Häggblom on kahdeksasta kilpailijasta ennätysvertailun heikoin. Jyhkeästä 21-22 metrin miesten rivistöstä erottautuvat mm. ukrainalainen olympiavoittaja Juri Belonog ja hallitseva sisäratojen maailmanmestari Yhdysvaltain Christian Cantwell.

Robert Häggblom ei kilpaile Hengelossa

Miesten kuulantyönnön Suomen mestari Robert Häggblom ei ennakkotiedoista poiketen kilpaile Hengelon GP-kilpailuissa 24.5. Aiemmin Dohan GP-kilpailuissa sattunut loukkaantuminen on kuitenkin osoittautunut pelkän krampin sijasta pieneksi revähdykseksi.

Häggblom ei ole vielä työntänyt loukkaantumisen jälkeen täyspainoista kuulaa lainkaan, vaan ainoastaan kokeillut jalkansa kestävyyttä kevyemmällä 6-kiloisella kuulalla. Tämänkin vuoksi hän katsoi, ettei ole tässä vaiheessa järkevää riskeerata mahdollisesti koko kautta yhden GP-kilpailun tähden. Näillä näkymin Häggblom aloittanee kautensa 3.6. Tallinnassa järjestettävissä EAA-kilpailuissa.