Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Inter kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen

Turkulainen FC Inter jatkaa vakuuttavaa menoaan Veikkausliigan kärjessä. 2-0-voitto imartelee Vaasan Palloseuraa, sillä Interillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Voitolla Interin sarjajohto kasvoi jo neljään pisteeseen.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Vaasan Palloseura oli hävinnyt kaksi edellistä Turun vierailuaan FC Interiä vastaan yhteismaalein 0-10. Vieraiden tuskaa lisäsi myös se, että vaasalaiset eivät olleet kahden viime vuoden aikana onnistuneet tekemään maaliakaan Interin verkkoon. Inter taas nautiskeli asemastaan liigan ykkösenä ja lähti hakemaan kauden seitsemättä peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Ratkaisu

Puolustuspainotteisesti otteluun lähtenyt VPS antoi pelin avaimet heti alkuun FC Interille, joka sai näin tilaa ja aikaa iloiseen pelinrakenteluun. Pelin alkuminuuteilla varsinkin Mika Mäkitalo avasi syötöillään vaasalaisten sumppupuolustusta, ja se sai vaasalaispelaajat näyttämään isoilta mutta hitailta.

FC Interin ensimmäinen kulmapotku annettiin vasemmalta. Mika Ojalan painavan kierteinen keskitys löysi sinimustista Joni Ahon pään 16. minuutilla, ja lopulta Ats Purje nikkasi nätisti pallon VPS:n maaliin.

Virolaisen kauden neljäs täysosuma oli vasta toinen maali vaasalaisten verkkoon tämän kauden liigapeleissä. Tauolle lähdettiin ilman lisäminuutteja 45 peliminuutin jälkeen Interin johtaessa 1-0.

Toisella jaksolla kotijoukkueen hallinta jatkui. 68. peliminuutilla Jan Ahlvik joutui kaatamaan rankkarialueella syöttöön kiinni päässeen Severi Paajasen.

Toppari Joni Aho sijoitti pallon pilkulta oikeaan alakulmaan niin hitaasti, että kaikki paikalla olleet näkivät taatusti pallon hiipivän maaliin. VPS:n maalivahti Henri Sillanpää oli tuolloin harmikseen jo toisella tolpalla.

Loppuajan Inter leikitteli maalipaikoilla ja näytti, miten niitä tuhlataan. Tosin vaasalaisten maalivahti Henri Sillanpää taisteli loppuhetkillä kaksi näyttävää torjuntaa.

Kommentit

- Interillä on hyvä puolustuslinja ja Suomen paras toppari. Hyvin he meidät riisuivat aseista. Maalit tulivat erikoistilanteista. Nukuttiin vähän niissä tilanteissa, kertasi VPS-kapteeni Henri Sillanpää.

- Inter ansaitsi voittonsa. Jalkapallo on syöttelypeli, Inter oli taitava. Annettiin liikaa tilaa vastustajalle, vaikka siitä puhuttiin ennen peliä. Tämmöistä tämä on, kun on väsynyt ja ei pysty keskittymään kunnolla. Inter pelaa Suomen parasta jalkapalloa juuri nyt, myönsi vaasalaisten valmentaja Tomi Kärkkäinen.

- Hyvällä asenteella mentiin alusta saakka. Oli sovittu jo ennen peliä, kuka vetää rankkarin, totesi rankkarimaalintekijä FC Interin Joni Aho.

- Alku lähti hyvin. Tänään joukkue halusi pelata. Molemmat vähän väsyivät lopussa. Itseluottamus kasvaa onnistumisten myötä. Nyt menemme peli peliltä ja yritämme pitää tasomme, ynnäsi kotijoukkueen valmentaja Job Dragtsma.

Muuta

Henri Sillanpään neljän nollapelin putki räsähti rikki Kupittaalla. Kaiken kaikkiaan torniolaiskasvatti on saalistanut tällä kaudella jo yhteensä viisi nollapeliä. FC Interille peli oli jo seitsemäs peräkkäinen ilman tappiota, se on Interin seurahistorian tehokkain ja paras kauden avaus.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat