Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

MyPa edelleen FC Lahdelle kantona kaskessa

Jalkapallon Veikkausliigan sarjakakkonen FC Lahti laittoi myötätuulessa purjehtivan MyPan tiukkaan testiin Saviniemessä, mutta anjalankoskelaiset punnersivat tarvittavat maalit ja nappasivat sarjapisteet 2-0 (1-0) -voitollaan.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Vahvasti kauden aloittanut FC Lahti oli voittanut MyPan viimeksi kaudella 2003. Ottelussa oli erityistä jännitettä, koska MyPan viime kauden valmentaja Ilkka Mäkelä on nykyään FC Lahden peräsimessä.

Lisäksi MyPan kakkosvalmentajalla Janne Lindbergillä ja Mäkelällä menivät pahasti sukset ristiin kaudella 2006 MyPan valmennuskaksikkona. Tämän jälkeen Lindberg jätti vuodeksi seuran, jonka ikoneihin hän ehdottomasti kuuluu, kun Mäkelä jäi.

Ratkaisu

Hetkeä aikaisemmin avopaikassa epäonnistunut Tuomas Kuparinen iski vapaapotkun 18 metristä etukulmasta sisään, vaikka FC Lahden unkarilaismaalivahti Viktor Szentpeteri oli hyvin mukana laukauksessa.

Niki Helenius karkasi 2-0-maalintekoon kesken lahtelaisten vahvan takaa-ajon, ja peli oli ohi.

FC Lahden Konsta Hietanen teki kentällä hurjan työmäärän ja oli kentän paras pelaaja. Maaliin asti Hietasenkaan oivallukset eivät tällä kertaa johtaneet, kun kärkipari Rafael ja Berat Sadik ei ollut parhaassa vireessään. Myös nuori Riku Heini väläytteli taitoaan ja nopeuttaan niin kauan kuin jaksoi.

Kommentit

- Olemme saanet oman puolustuspäämme tiiviiksi ja meille on vaikeaa tehdä maaleja. Sen vuoksi pisteitä on alkanut tulla, MyPan Jarno Tuunainen totesi taiston tauottua.

- Olemme ottaneet MyPaa paljon kiinni ja Lahdessa syyskierroksella on meidän vuoromme voittaa. Tänäänkin joukkueessa pelasi kaksi 17-vuotiasta pelaajaa erinomaisesti ja koko joukkueeni ansaitsee tunnustuksen, lahtelaisten käskyttäjä Ilkka Mäkelä sanoi.

- Ainakin minulle tämä kiivas pelirytmi sopii hyvin. Jalat pelaavat nyt paljon paremmin kuin alkukierroksilla, hurjan työmäärän tehnyt FC Lahden kuntoihme Konsta Hietanen totesi.

Muuta

MyPan Jarno Tuunainen pelasi Saviniemessä 200. Veikkausliigakamppailunsa. Pääsarjaura alkoi samaisella Saviniemen kentällä kauden 1998 avauskierroksella MyPaa vastaan PK-35:n riveissä. Sen jälkeen hän on kiertänyt FC Jokereiden, TPV:n, Atlantiksen, Allianssin ja KooTeePeen kautta Anjalankoskelle.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat