Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Tampere United vapauttavaan avausvoittoon

Tampere United otti viimein kauden avausvoittonsa 4-2-kotivoitolla FC KooTeePeestä Tomi Petrescun toimiessa kapellimestarina. KooTeePee on nyt ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole avannut voittotiliään.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue Tampere United haki edelleen kuuden pelatun sarjakierroksen jälkeen avausvoittoaan takanaan nöyryyttävä 1-5-tappio HJK:ta vastaan. Nuori ja kokematon vierailija FC KooTeePee oli sekin ilman voittoa.

Ratkaisu

Hallitseva mestarijoukkue Tampere United pelasi ensimmäisen kerran tällä kaudella viime kausilta tuttua vapautunutta peliään. Jo ottelun avausminuutit näyttivät Ratinan yleisölle, että TamU on nousemassa odotetulle tasolle.

Vain minuutin ja 20 sekunnin pelin jälkeen kotijoukkueen avauskokoonpanoon palannut Tomi Petrescu vapautti Antti Pohjan avopaikkaan kotkalaisten maalin edustalla. Takavuosien maalikuningas Pohja teki kauden avausosumansa.

Petrescu oli uudestaan pahanteossa KooTeePeen maalilla ottelun kuudennella peliminuutilla. Rangaistuspotkumaali vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoasemaan. Nopeat maalit vapauttivat tamperelaisten pelaamisen, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Avauspuoliajalla nähtiin vielä kaksi maalia. KooTeePeen kavennusmaalin ampui liukas nigerialaiskärkipelaaja Obinna Okafor. Kotijoukkueen kolmannen maalin puski puolestaan Mathias Lindström kentän tehopelaajan Petrescun antamasta kulmapotkusta.

Toisella puoliajalla osuivat vielä kotkalaisten Tomi Saarelma rangaistuspotkusta ja Jonne Hjelm Tampere Unitedille.

Kommentit

Tampere Unitedin Petrescu keräsi palkinnot ottelun jälkeen. Mies on vielä toipilaana noin tunnin pelikunnossa.

- Ollaan pelattu paljon tasapelejä ja muutama tappio eikä voittoa vielä ollut. Totta kai tämä on helpottavaa. Nyt se gorilla putosi selästä pois, Petrescu pohti.

- Pelimme näytti rennommalta ja vapautuneemmalta kuin aiemmin. Nautimme pelaamisesta, Petrescu pohti.

Muuta

Tampere Unitedin kauden avausvoittoa Ratinan stadionilla seurasi vain 2 474 katsojaa. Viime kauden yleisökeskiarvo TamU:n kotiotteluissa oli yli 4 100 katsojaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat