Suora

  • Uimahyppyjen EM

Honka aiheutti HJK:lle kauden avaustappion

FC Honka kaatoi pääkaupunkiseudun hegemoniaottelussa HJK:n 1-0 John Weckströmin maalilla. Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen jalkapallon Veikkausliigassa.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Honka oli aloittanut kauden ailahtelevasti. Varsinkin vierasottelut olivat olleet vaikeita, sillä reissupeleistä on irronnut vain tappioita.

Nyt kuitenkin oltiin kotiareenalla, jossa keltamustat eivät olleet kärsineet yhtään tappiota. Etenkin edellinen ottelu, jossa Haka sai kyytiä 7-0-numeroin, antoi Hongalle varmasti rajusti itseluottamusta.

Sitä se tarvitseekin, sillä vierailija HJK oli Interin ohella ainut joukkue, joka ei ollut kokenut tällä kaudella yhtään tappiota. Myös Klubilla on tuoreessa muistissa suurinumeroinen voitto, kun maanantaina TamU kukistui maalein 5-1.

Lisäksi parinkymmenen kilometrin matkaa Espooseen ei voi pitää juuri minään eli vierasottelusta ei voitane puhua.

Ratkaisu

Ottelun voittomaali tuli jo kahdeksannella minuutilla, kun Hongan kärkäs hyökkääjä John Weckström tuikkasi pallon HJK:n maalivahdin Ville Wallenin selän taakse.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen hallintaa, vaikka se ei lisämaaleihin pystynytkään.

Toista jaksoa hallitsi puolestaan HJK, mutta tehot puuttuivat. Paikkoja maalintekoon syntyi useitakin. Hongan maalivahti Tomi Maanoja ehti kuitenkin jopa onnella pallojen tielle.

Lisäksi Hongan puolustus pelasi erittäin uhrautuvasti, ja toppari Hannu Patronen torjui jopa vartalollaan varman maalipaikan.

Kommentit

- Totta kai on mukava voittaa entinen joukkue. Kannustava kotiyleisö on kuin ylimääräinen pelaaja, jonka avulla vastustajat kaadetaan, ottelun parhaana palkittu Hongan Rami Hakanpää nautiskeli.

- Joskus ruuti on kuivaa kuten maanantaina, ja joskus taas läpimärkää kuten tänään, HJK-käskyttäjä Antti Muurinen harmitteli hyökkääjiensä tehottomuutta.

Muuta

Loistavat sääolosuhteet, vuodenaikaan nähden erinomainen pelialusta sekä täpötäysi katsomo loi ottelulle komeat puitteet ja hälvensi sitä luuloa, ettei Suomessa pystyttäisi nauttimaan täysin siemauksin hyvästä jalkapallo-ottelusta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat