Suora

  • Uimahyppyjen EM

TPS ja IFK Mariehamn jäivät maaleitta

Jalkapalloliigan keskikastiin kuuluvat TPS ja IFK Mariehamn väänsivät maalittoman tasapelin Turussa. IFK:lle tasapeli saattoi käydä kalliiksi, kun maalivahti Willis Ochieng loukkaantui.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Molemmat joukkueet olivat tehneet ennen tätä ottelua 10 maalia sekä kokeneet kolme voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Loukkaantumiset olivat rassanneet molempien peliä ja pelaajat olivat joutuneet viime peleissä pelaamaan usein myös hieman oudoimmilla pelipaikoilla. Viime kesänä Kupittaalla päädyttiin TPS - IFK Mariehamn ottelussa 0-0-tasuriin.

Ratkaisu

Avausjakso oli niin tasaista kuin etukäteen voitiin ennakoida. Jakson vaarallisin tilanne koettiin 16. minuutin kohdalla, kun Turun Palloseuran ensimmäinen kulmapotku eteni Mikko Paatelaisen päästä ja Willis Ochiengin torjunnasta poikkihirteen.

Loppupuoliaika eteni aikalailla seuraavanlaisella kaavalla: Saarelaiset hakivat pitkillä syötöillä "kärkietenijöitä" David Carlssonia ja Andreas Björkiä. TPS:n puolustus pystyi kuitenkin torjumaan nämä yritykset. Palloseura taas pyrki pelaamalla pelaamaan pallon maalintekopaikkoihin. Taukotunnelmat vietettiin Kupittaan auringossa 0-0 tunnelmissa.

Toisella jaksolla TPS panosti hyökkäyssuuntaan ja IFK taas oman maalin suojelemiseen. Viisi minuuttia ennen loppua vaihdosta sisään tullut Aristides Pertot pelasi Armand Onen vapaaksi. IFK-vahti Ochieng kuitenkin pelasti lähes varman maalin upealla jalkatorjunnallaan.

Lisäajan viime sekunnilla TPS sai vapaapotkun. Palloseuran kärki One ja IFK-vahti Ochieng taistelivat keskityksestä, kenialaisen epäonneksi Willis jäi Armandin alle. Ensitiedot kertoivat IFK-maalivahdin polven vahingoittuneen tosi pahasti.Kommentit

- Ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Peli on kontrollissa. Ei ollut paikkoja. Toinen puoliaika oli TPS:n. Molemmat oli väsyneitä, totesi iltalaivaan kiirehtineen IFK:n kakkosvalmentaja Stephen Ward.

- Eka puoliaika oli vastustajan. Me vaan juoksimme perässä. Toisella peli muuttui. Pyysin itse vaihtoa, koska pohkeessa rupesi tuntumaan. On tässä saanut aika paljon ravata. Toukokuu on ollut aika rankka, ehkä pikkaisen ollut liikaa pelejä. Mutta sen takia on treenattu kovaa, kertasi A-maajoukkuekutsun saanut Kasper Hämäläinen.

- On oltu paineessa. Haluan kiittää erityisesti Leinon Petriä, hän on pelannut tosi hyvin tullessaan paikkaamaan meidän aukkoja. Kiitos siitä. Toinen puoliaika oli meille hyvä, Pertot toi liikettä. Nyt alkavan "kisatauon" aikana urheillaan. Töitä on tehtävä, sanaili Palloseuran valmentaja Martti Kuusela.

Muuta

TPS pelasi avausjaksolla lähes 10 minuuttia alivoimalla. Petri Leino oli tuolloin pukuhuoneessa paikkailemassa kasvojaan. Maarianhaminalaisten keskikentän työmyyrä Samuel Barlay oli sitä ennen ojentanut pelinkenkänsä nappuloita liian lähelle Leinon kasvoja.

Kotijoukkueen Mika Ääritalon käsi operoidaan huomenna. Sairausloman pituus ratkeaa maanantaina.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat