Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MyPa yhä ilman voittoa Töölössä

Pikamaalin Helsingissä HJK:ta vastaan viimeistellyt MyPa ei onnistunut puolustamaan johtoaan varttia kauempaa jalkapallon Veikkausliigan kamppailussa. Joukkueet pelasivat lopulta 1-1-tasapelin reilun 4 000 katsojan edessä.

urheilu

EnnakkoasetelmatLiiga on toki vasta alkutekijöissään, mutta ennen sunnuntain kierrosta sarjakärki FC Inter oli kolmantena majailevaa MyPaa jo kuusi pistettä edellä. HJK puolestaan oli neljäntenä pisteen MyPaa perässä.

MyPalla oli edelliskierrokselta alla maukas voitto, kun FC Lahti kaatui 2-0. Klubi sen sijaan hävisi paikalliskamppailun Hongalle kirvelevästi 0-1. Tappio oli HJK:lle kauden ensimmäinen.

Hegemoniaa otteluun löytyi pelaajien taustoista. HJK:n Tuomakset, Aho ja Haapala sekä Miikka Multaharju ovat entisiä mypalaisia. MyPan Ilari Äijälä puolestaan on entinen HJK:n pelaaja, tosin Äijälä joutui jättämään kamppailun väliin loukkaantumisen vuoksi. Haapala oli pelikiellossa.

RatkaisuMyPan hetki oli ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana. Kovalla viimeistelyprosentilla vierasjoukkue olisi voinut latoa 2-3 osumaa. Se pystyi kuitenkin vain yhteen, kun Nebi Mustafi pamautti Tarmo Neemelon syötöstä 0-1:een kuuden minuutin kohdalla.

HJK sai otteen pelistä Sakari Mattilan komean 1-1-tasoituksen jälkeen, mutta kotijoukkuekaan ei pystynyt lisämaaleihin.

Kommentit

- Kyllä suurin syy surkeaan vierassaldoon täällä on tämä pelialusta. Ei tällaisella kentällä pitäisi pelata ollenkaan jalkapalloa, noitui MyPan veteraanipakki Toni Huttunen.

Kauden toisen osumansa viimeistellyt HJK:n keskikenttämies Sakari Mattila oli hyväntuulisempi. Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Mattila on ottanut Klubissa ison roolin.

- Ei se itselleni oikeastaan mikään yllätys ole. Viime syksynä en ehkä olisi uskonut saavani näin nopeasti näin ison roolin, mutta talvikauden jälkeen tiesin kyllä, mihin pystyn, painavan laukauksen omistava vaparispesialisti myhäili.

Muuta

Joukkueet eivät perinteisesti ole viihtyneet toistensa vieraina. MyPan edellinen HJK-vierasvoitto on peräisin 12 vuoden takaa, HJK puolestaan on voittanut Anjalankoskella viimeksi vuonna 1999. MyPan kaksi edellistä Töölön vierailua päättyivät 0-5 ja 1-4 -murskatappioihin.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen pääsi yrittämään uransa 200. voittoa Veikkausliigassa ensimmäisen kerran torstaina Hongan vieraana. Tasalukema jäi haaveeksi myös toisella yrittämällä. HJK:n seuraava liigaottelu on luvassa vasta kuukauden kuluttua, kun matka vie Pietarsaareen Jaron vieraaksi.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat