Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Mistä saataisiin maaleja, Kotka?

FC KooTeePee ja FC Honka nuhjasivat maalittoman 0-0-tasapelin Arto Tolsa Areenalla ennen jalkapallon Veikkausliigan kesätaukoa. Lähimmäs maalintekoa pääsi espoolaisten Hermanni Vuorinen, joka täräytti avausjaksolla pallon kotkalaisten maalin tolppaan.

urheilu

Ennakkoasetelmat

FC KooTeePee haki härkäviikkojen päätteeksi kauden avausvoittoaan ja avausmaaliaan kotikentällään. FC Hongalla oli alla kotivoitto HJK:sta ja joukkue tuli ennakkosuosikkina Kotkaan.

Ratkaisu

Avausjaksolla Kotkan toppareille Marko Tyyskälle ja Jani Tanskalle tapahtui käsittämätön kommunikointivirhe, mikä avasi Hongan Hermanni Vuoriselle avopaikan kuuteen metriin. Kolossimainen kärkimies tälläsi pallon kuitenkin kotkalaismaalin tolppaan.

Vuorisella oli toisella jaksolla mahdollisuus uudelleen maalintekoon Hannu Patrosen pitkästä syötöstä, mutta tällä kertaa haltuunotto kimposi suoraan KooTeePeen maalivahdin Janne Henrikssonin syliin.

Myös KooTeePeella oli ottelun lopussa paikka ratkaista kamppailu edukseen, mutta aivan viime sekunneilla Tomi Saarelman veto avopaikasta meni sivuverkkoon.

Kommentit

  • Tulimme hakemaan täältä kolmea pistettä ja meillä oli erinomaisia mahdollisuuksia maalintekoon. Olemme ilman muuta pettyneitä pisteeseen, mutta toisaalta olimme ennen tätä päivää hävinneet kolme vierasotteluamme, joten saatiinhan täältä edes piste mukaan, FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo pyöritteli pelin jälkeen.

FC KooTeePeen valmentaja Tommi Kautonenkin myönsi vierailijoiden paremmuuden.

- Olen tyytyväinen taisteluumme ja siihen, että nolla pysyi omassa päässä. Mielestäni tuomarit sorsivat meitä, sillä meitä vastaan vihelletään joka kamppailussa hirveästi vapaapotkuja. Lisäksi Kotkan kenttä ei ole mielestäni pelattavassa kunnossa. Kotka on hieno jalkapallokaupunki, mutta ykkösareenallemme pitää tehdä jotakin. Pelaajat voivat loukkaantua aivan mitättömissäkin tilanteissa, koska kenttä on täynnä vaarallisia monttuja, Kautonen jyrisi.

Muuta

FC Hongan Rami Hakanpää pelasi Veikkausliigauransa 200. ottelun Kotkassa. Honka luovutti miehelle sen kunniaksi Kotkassa polkupyörän ennen ottelun alkua. Tyylikkäästi pelanneen topparin ura alkoi jo toukokuussa 1994 Porin Jazzin riveissä.

Kotka on pelannut kotikentällään nyt 360 minuttia ilman maaleja.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat