Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Ypäjä Grand Prix:n voitto Norjan Kirsti Svaboelle

Kirsti Svaboe ja 16-vuotias tamma Gimini olivat perjantain GP:n tähdet Ypäjän Finnderbyssä. Suomen Sanna Backlund & Lilli Marlenin sijoittui toiseksi, Sebastian Numminen & Calandro 2 kolmanneksi.

urheilu

Svaboe ratsasti ensimmäisen kierroksen virheittä. Toiselta kierrokselta ratsukko otti yhden pudotuksen, mutta aika riitti päihittämään samalla virhemäärällä toiseksi sijoittuneen Suomen Sanna Backlundin ja Lilli Marlenin.

Svaboen ja Giminin yhteistyö on jatkunut jo 10 vuotta. Ratsukko on kilpaillut ja menestynyt hyvin useissa kansainvälisissä kilpailuissa.

- Gimini on taistelija. Se on yhteistyökykyinen ja rohkea, venyy tarvittaessa tehtävien tasalle. Gimini on aika yksinkertainen ratsastaa, ja vaikeinta on ehkä pitää se tarkkana radan loppuun asti. Onneakin oli mukana, sanoi Kirsti Svaboe voiton jälkeen.

Svaboe starttaa Giminin kanssa sunnuntain Nations Cupissa, lauantaina ratsastettavaan Finnderby-luokkaan hän osallistuu toisella hevosellaan Walber’s Caletta derbyrata on molemmille ensimmäinen.

Kilpailemista ja matkustamista säätelevät sekä hevonen että alle vuoden ikäinen tytär. Gimini haluaa matkustaa mukavasti, mieluiten yksin; tytär taas ei viihdy autossa. Valinta samaan aikaan Puolassa ratsastettavien kisojen ja Ypäjän välillä oli helppo. - Olen ratsastanut Ypäjällä kerran aiemmin, 12 vuotta sitten. Sitä paitsi Suomeen pääsi lentämällä.

Hevoset ovat Svaboen ammatti. Kotona on ratsastuskoulu, ja talli tarjoaa myös valmennusta, hevosten koulutusta ja käy kauppaa.

  • Seuraavaksi ratsastan Norjassa Drammenin kansainvälisessä kisassa. Mikäli olympiajoukkueemme ei ole mukana, ratsastan Nations Cupissa, kertoi Svaboe.

Suomalaisille menestystä

Sanna Backlundin hevonen Lilli Marlen menetti kengän juuri ennen toista kierrosta. Kengitys vaihtoi lähtöjärjestyksen niin, että Backlund starttasi toisen kierroksen viimeisenä.

- Se ei oikeastaan vaikuttanut tulokseen. Ratsastin liian varman päälle, ja pudotushan siitä tuli. Olen silti tyytyväinen, tämä oli vasta kolmas yhteinen ulkokisamme, sanoi Sanna Backlund.

- Ykköstavoitteeni on nykyisin valmentaminen, mutta on silti mukavaa, että käytössä on pitkästä aikaa isojen luokkien hevonen, omien taitojen ylläpitämistä tämä on, jatkoi Backlund.

Backlund kilpailee tällä hetkellä mieluiten kotimaassa. - Norjan Drammeniin lähden, jos tarvitaan, Tallinnassa kilpailen joka tapauksessa heinäkuussa.

Luokassa kolmanneksi sijoittunut Sebastian Numminen toi hevosensa Ypäjälle Belgiasta. Ratsukko sai ensimmäiseltä kierrokselta aikavirheen ja toiselta yhden pudotuksen.

- Calandro sai matkan jäljiltä kuljetuskuumeen, ja hetken näytti jo siltä, että emme voi osallistua lainkaan. Nyt hevonen on jo kunnossa, mutta ehkä vähän vaisu, kertoi Sebastian Numminen. Lauantai Calandrolla on vapaa, sunnuntaina edessä on Nations Cup.

- Ypäjän jälkeen hyppään Drammenissa ja heinäkuussa kaksi kisaa Italiassa. Sen jälkeen kalenteri on avoin, yhden hevosen kanssa ei kovin pitkälle voi suunnitella, sanoi Numminen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat