Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomi kakkonen FEI Nations Cupissa Ypäjällä

Tanskan joukkue vei FEI Nations Cupin voiton tiukassa kilpailussa Ypäjällä toisen kierroksen varmoilla suorituksilla ja saavutti yhteistuloksen 18 virhepistettä. Suomi hyppäsi toiseksi tilillään 31 virhettä.

urheilu

Kotijoukkueessa ratsastivat Sebastian Numminen Calandro 0 + 4, Sanna Backlund Lilli Marlen 4 + 12, Raimo Aaltonen Eafons Polyfino 8+ 5, Niklas Aromaa Madleen 6 + 13.Norja oli kolmas yhteensä 34 virhepisteellä. Superliigamaa Ruotsin nuori joukkue jäi neljänneksi tuloksella 41 virhettä.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomi johti kisaa kymmenellä virhepisteellä, eli yhden pudotuksen turvin. Tanska oli toisena 14 virheellä, Norja kolmantena 17 virheellä ja Ruotsi neljäntenä 25 virhepisteellä.

Dramaattisin tapahtuma ensimmäisellä kierroksella oli väkivahvan Tanskan Camilla Enemarkin hylkäys sarjaesteellä. Kaikkien muiden joukkueen jäsenten oli pakko onnistua suorituksissaan. Toisella kierroksella Enemark otti vain yhden pudotuksen ja auttoi maataan varmistamaan voiton.

- Tulin sarjalle vähän liian lähelle ja hevoseni tuli ylivarovaiseksi. Toisen kierroksen verryttelyssä onnistuin saamaan sen luottamuksen takaisin ja radalla se oli jälleen oma itsensä, totesi joukkueen kokenein ratsastaja Enemark.

Suomen ratsastajat olivat tyytyväisiä tulokseen, mutta eivät omaan ratsastukseensa. Niclas Aromaa ja Sanna Backlund moittivat omaa ratsastustaan. - Emme tänään pystyneet siihen, mihin olisi pitänyt, mutta kisa oli hyvää valmistautumista Drammeniin, he sanoivat.

Sanna Backlundin Lilli Marlen oli hyvä ensimmäisellä kierroksella, mutta toisella kierroksella virheitä tuli liikaa. - Se on usein niin kovin vähästä kiinni. Kivantuntuisesta suorituksesta tulee äkkiä kolme pudotusta kun ratsastaja menettää rytmin kerran. Mutta ei se myöskään parane, jos ei ratsasta. Lisärutiini tuo parempaa ratsastusta, sanoi Backlund ja muut Suomen joukkueen jäsenet nyökyttelivät.

Sebastian Nummisella ei ollut moitteen sanaa Calandron suorituksista, hevonen ei ole kilpaillut lainkaan Kööpenhaminan Nations Cupin jälkeen, ja oli loistavassa vedossa. Nummisen ensimmäisen kierroksen nollaradan lisäksi kilpailussa nähtiin vain kolme muuta virhepisteetöntä suoritusta.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat