Salminen tavoitti Tiaisen enduron MM-osakilpailuvoittojen määrässä

Juha Salminen ajoi sunnuntaina Puolan Kwidzynissä komean endurouransa 77. MM-osakilpailuvoiton. Salminen nousi samalla kaikkien aikojen tilaston kärkisijalle yhdessä Kari Tiaisen kanssa.

Tiainen ja Salminen ovat myös henkilökohtaisten maailmanmestaruuksien osalta kaikkien aikojen menestyneimmät enduromoottoripyöräilijät. Kummallakin on tilillään seitsemän mestaruutta.

Tiainen ajoi 77 MM-osakilpailuvoittoaan kausilla 1990-2001. Kahdeksatta henkilökohtaista mestaruuttaan jahtaava Salminen on takonut MM-osakilpailuvoittoja kaudesta 1998 lähtien.

Salminen palasi MM-sarjaan viime vuonna vierailtuaan kaksi kautta menestyksekkäästi Yhdysvaltojen GNCC-sarjassa. Hän voitti GNCC-mestaruudet kausilla 2005-06.

MM-osakilpailujen voittotilastossa tulee kolmantena australialainen Stefan Merriman, jonka aktiiviura jatkuu edelleen. Merrimanilla on koossa 63 voittoa, eli 11 italialaista Giovanni Salaa enemmän.

Urallaan neljä henkilökohtaista maailmanmestaruutta voittanut ja tällä kaudella enduro 3-luokkaa johtava Samuli Aro on tilastossa viidennellä sijalla 48 voitolla. Petteri Silvan ehti ajaa MM-tasolla neljä voittoa vähemmän.

Maratontaulukon viidenneksi menestynein suomalaiskuljettaja on Mika Ahola. Viime vuonna pitkän uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden napanneella Aholalla on plakkarissaan 38 voittoa, jotka oikeuttavat kymmenenteen sijaan.

Enduro 1-luokan MM-sarjaa johtavan Aholan ja Silvanin väliin ovat tilastoissa kiilanneet Ruotsin Anders Eriksson, Italian Mario Rinaldi ja Espanjan Ivan Cervantes. Heillä on kaikilla tilillään 42 MM-osakilpailuvoittoa.

Enduromoottoripyöräilyn MM-osakilpailuvoittojen kymmenen kärki

1. Kari Tiainen ja Juha Salminen 77

3. Stefan Merriman 63

4. Giovanni Sala 52

5. Samuli Aro 48

6. Petteri Silvan 44

7. Anders Eriksson, Mario Rinaldi ja Ivan Cervantes 42

10. Mika Ahola 38