Suora

  • Elävä arkisto esittää

Berat Sadik siirtyy Saksan Bundesliigaan

FC Lahden hyökkääjä Berat Sadik siirtyy Bundesliigajoukkue Arminia Bielefeldiin. Makedonialaissyntyisen Sadikin sopimus on kolmen vuoden mittainen.

urheilu

- Ymmärsin, että Bielefeld halusi isokokoisen hyökkääjän, joka pystyy jakelemaan palloja, Sadik sanoi.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut ja miesten A-maajoukkueeseenkin loppukeväästä noussut Sadik on tehnyt 58 pelaamassaan Veikkausliigaottelussa 16 maalia. Tällä kaudella yhdeksässä ottelussa on syntynyt neljä täysosumaa.

Pelaamista Bundesliigassa Sadik perustelee sillä, että kokonaispaketti on parempi kuin vaihtoehtona olleessa siirrossa Italiaan Ascolin joukkueeseen Serie B:hen.

- Pohdin pitkään Italian (Ascoli) ja Saksan välillä. Varmasti Italian Serie B:kin olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta järjellä ajatellen Saksa on kaikin puolin parempi vaihtoehto, Sadik perustelee.

- Yksi iso tekijä oli se, että Bielefeld pelaa pääsarjatasolla. Suurin tekijä oli kuitenkin se, että Bielefeld osoitti pitkään kiinnostusta ja kävi seuraamassa muun muassa maaotteluitani.

21-vuotias Berat Sadik siirtyi Lahteen KuPs:sta viime vuonna, ja on ollut lahtelaisjoukkueen avainpelaajia alkukaudella.

Bundesliigassa pelaavat ensi kaudella myös puolustaja Petri Pasanen (Werder Bremen) ja hyökkääjä Mikael Forssell (Hannover 96).

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat