Suora

  • Uimahyppyjen EM

TPS kaatoi Hakan 2-0

Turun Palloseura kaatoi Valkeakosken Hakan 2-0, kun Veikkausliiga palasi EM-kisatauoltaan keskiviikkona. Maalinteossa turkulaisilta onnistuivat Mikko Paatelainen ja ranskalaisjätti Armand One.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Tehtaan kupeessa on asioita tehty vähintäänkin oikein. FC Haka oli kuitannut kolme edellistä otteluaan murskaavalla maalierolla 10-1. Liigaseuroista vastaantulijoina olivat olleet Jaro ja RoPS sekä Suomen Cupissa kakkosen Lohjan Pallo.

Turun Palloseuralla taas oli plakkarissaan kaksi peräkkäistä voittoa, Suomen Cupin ja Intertoto Cupin peleistä. Edellinen liigaottelu oli turkulaisilla sen sijaan sujunut surkeiden tähtien alla, tappio tuli FC Lahdelle peräti 1-4.

Ratkaisu

Kotijoukkueen iloinen ja itseluottamusta uhkuva syöttöpeli ilahdutti Kupittaan yleisöä jo ensimmäisen puoliajan aikana. Syötöt napsahtelivat kohdalle, ja pallo liikkui. Varsinkin laitahyökkääjinä pelanneet Mika Ääritalo ja Kasper Hämäläinen olivat liekeissä.

Pelin 22. peliminuutilla kotiyleisö sai nousta ensimmäisen kerran penkiltään. Ääritalo pudotti keskityksen taaksepäin 16-alueen rajalle. Hakan kasvatti Mikko Paatelainen tykitti vasurillaan pallon Hakan maaliin. Se oli Paatelaisen kauden neljäs maali.

Jakson lopussa Hakan neljäs kulma tuotti päänvaivaa Tepsille. Oikea pakki Sami Rähmönen kuitenkin pelasti koskilaisten pukkauksen maaliviivalta.

Hakan takaa-ajo tuotti yhden tolppakosketuksen toisella jaksolla, kun Toni Lehtisen veto tärähti putkeen 74. minuutilla. Lopullisen niitin Olli Huttusen suojateille iski kuitenkin 83. minuutilla vaihdosta sisään tullut Armand One.

Toisen vaihtomiehen Antti Hakalan keskitys tavoitti "Big-Onen" 16-alueella. Ranskalainen otti pallon hienosti haltuun ja täräytti sen tolpan kautta takakulmasta sisään.

Kommentit

- Vastustaja käytti maalipaikat hyväkseen, ja heidän maalivahtinsa piti nollan, totesi Hakan kapteeni Juuso Kangaskorpi.

- Me ei pelattu huonosti, mutta viimeinen silaus puuttui. Pojat olivat aktiivisia, ja me saimme tilanteita. Toisella puoliajalla meillä oli omat paikkamme. Pakko rehellisesti sanoa, että ensimmäinen maali meni vähän helposti meidän maaliin, totesi Hakan valmentaja Olli Huttunen.

- Oli tosi hyvä ottelu. Me ollaan pääsemässä vauhtiin. Molemmissa joukkueissa oli jo vähän kansainvälistä peliä havaittavissa. Oma pelimme on löytymässä, maisteli kolmatta peräkkäistä voittoa turkulaisten käskyttäjä Martti Kuusela.

Muuta

TPS:n maalivahti Henrik Moisander pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun ja hyvin pelasikin. Hän sivuutti Jukka Lehtovaaran joukkueen ykkösveskarin paikalta onnistuen kahdessa tärkeässä Cup-ottelussa.Joukkueet kohtaavat uudelleen Kupittaalla 9.7. Tuolloin pelataan Suomen Cupin seitsemännen kierroksen ottelu.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat