Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KooTeePee ei pystynyt horjuttamaan MyPaa

Vahvassa myötätuulessa seilaava MyPa ei antanut sarjajumbo KooTeePelle mahdollisuuksia Kymenlaakson paikalliskahinassa. MyPa nappasi varmalla esityksellään 2-0 (1-0)-voiton jo kuilun partaalle ajautuneista kotkalaisista.

urheilu

Ennakkoasetelmat:

MyPa palasi tauolta itseluottamusta uhkuen. Joukkue oli jyrännyt kolme perättäistä Suomen cupin otteluaan murskalukemin, kun taas KooTeePee oli voittanut Veikkausliigan tauon aikana cupissa vain vaivoin seuransa ikämiehet ja pudonnut jatkosta KuPS:lle.

MyPa pääsi otteluun parhaalla kokoonpanollaan, kun kotkalaistenriveistä on koko loppukauden poissa Obinna Okafor ja toisaalta tärkeä Tamas Gruborovits poti rannevammaansa vaihtopenkillä. Myöskään Kim Liljegvistiä kotkalaiset eivät olleet saaneet tauon aikaan houkuteltua palaamaan joukkueeseen.

Ratkaisu:KooTeePee puolusti Jani Tanskan, Marko Tyyskän ja keskikentän pohjalla pelanneen Jani Lauretsalon johdolla oman keskustansa hyvin sumppuun avausjaksolla, eikä MyPa sanut juurikaan luotua tilanteita.

Juuri ennen taukoa anjalankoskelaiset kehittivät sitten hirvittävänhässäkän kotkalaisten rangaistusalueelle, ja vaikka Olof Viden-Watsonilla oli jo mahdollisuus putsata pallo ylös, hän ei sitä jostain syystä tehnyt. Kokenut Toni Huttunen karvasi pallon takaisin MyPalle ja keskitti maalille. Tarmo Neemelo survoi maalinedustahässäkästä pallon väkisin verkkoihin.

Toisella jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue eli MyPa, jolla olisi ollut mahdollisuuksia useampaankin lisäosumaan.

Kommentit:

- Vaikka alussa olikin vaikeuksia, pelimme kulkee nyt hyvin. Olin itse täynnä intoa loukkaantumiseni jäljiltä ja kaikki sujuikin erinomaisesti, MyPan parhaana palkittu Ilari Äijälä totesi.

- Oli mukavaa palata entiselle kotikentälle, mutta nyt tunnelmat ovat maassa. Meidän on pian saatava voittoja, ja jo maanantaina Jaroa vastaan olemme kipeästi kolmen pisteen tarpeessa kotikentällämme, KooTeePeen alakerrassa luutinut MyPan kasvatti Jani Tanska tuskasteli.

Muuta:

Kotkalaiset prässäsivät alussa yllättävän ylhäältä, mutta varsinkinkärkimies Sasha Anttilainen joutui tekemään kohtuuttomastipuolustustyötä yksinään MyPan toppareita vastaan. Kun kotkalaisten piti alkaa tappioasemassa itse pelaamaan, joukkueelta menikin sormi suuhun. Ryhmä kaipaa kipeästi vahvistuksia riveihinsä.

MyPan puolustuspeli on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. LisäksiÄijälän paluu kokoonpanoon tuo lisävaihteen joukkueelle.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat