Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

VPS särki Hongan kotitaian, tuomari avitti vierasryhmää

Vaasan Palloseura teki melkoisen uroteon ja haki kolme sarjapistettä mukaansa. VPS teki kaksi täysosumaa Hongan verkkoon, joilla 2-1-voitto sai sinetin. Ennen torstaita kotijoukkueen verkkoon ei oltu tehty Espoossa maaliakaan kuluvalla kaudella.

urheilu

Ennakkoasetelmat:

Honka-VPS oli kahden äärimmäisen vähän maaleja päästäneen joukkueen kohtaaminen. Ennen torstain kierrosta VPS:n verkkoon oli isketty vain kolme palloa, Hongan pömpeliin yksi enemmän. Honka ei ollut ennen tätä ottelua päästänyt kotikentällä yhtään maalia. Historiatilasto oli VPS:n kannalta murheellinen, joukkue ei ollut voittanut Tapiolassa neljään vuoteen.Ratkaisu:

Erotuomari Petteri Karin ratkaisut käänsivät ottelun kulun vierasjoukkue VPS:lle. Jami Puustinen sai punaisen kortin ensimmäisen puoliajan lopulla epäselvissä olosuhteissa. Puustinen kamppaili laidalla VPS:n albanialaisvahvistus Ansi Agollin kanssa ja huitaisi tuomarin näkemyksen mukaan Agollia sen verran, että ulosajo oli ansaittu. Agolli kaatoi lisää kylmää vettä espoolaisten niskaan tunnin pelin jälkeen, kun miehen kaukolaukaus upposi ohi Hongan maalille vaihdetun Tuomas Peltosen.

Vaikka Honka pystyi luomaan tukun tilanteita ottelun loppuhetkillä, oli Jyri Hietaharjun rankkarista laukoma 0-2-osuma lopullinen naula Hongan arkkuun. Aleksandr Kokon 1-2 -kavennus oli kauden ensimmäisen kotitappion kärsineelle Hongalle laiha lohtu.

Kommentit:

- Erotuomari oli tänään näkyvämmässä osassa kuin yksikään meidän pelaajista. Seuraavassa ottelussa täytyy taas pyrkiä siihen, että asetelma on toisin päin, Hongan valmentaja Mika Lehkosuo tuumasi.

- Todella arvokkaat vieraspisteet. Täytyy tosin myöntää, että saimme ne hieman tuomarin avustuksella, hän helpotti tänään meidän urakkaa, VPS:n käskijä Tomi Kärkkäinen myönsi.

Muuta:Allsvenskanin Halmstadista lainalla oleva 21-vuotiaiden maajoukkuekapteeni Tim Sparv pelasi viimeisen ottelunsa VPS:ssa. Kahden kuukauden lainpestin aikana keskikenttämies pelasi Vepsussa seitsemän ottelua. Maaleja Sparville ei merkitty.

Honka puolestaan joutui ottamaan puoliajalla ykkösvahti Tomi Maanojan vaihtopenkille ja vaihtamaan tilalle Tuomas Peltosen. Alustavien arvioiden mukaan Maanoja kärsii puujalasta ja pelaaminen maanantain kierroksella jäi vielä torstai-iltana hämärän peittoon. Ennen loukkaantumistaan Maanoja oli pelannut alusta loppuun kaikki Hongan liigaottelut tällä kaudella.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat