Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

HJK jatkaa tappioitta, Mäkelä maalipörssin keulille

HJK jatkoi sunnuntain ainoassa jalkapalloliigaottelussa tappiottomien kotiotteluidensa sarjaa kukistamalla RoPSin maalein 3-2 (2-1). Kaksi osumaa tehnyt Juho Mäkelä kasvatti kauden maalimääränsä viiteen ja nousi maalipörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä seurakaveri Tomasz Sajdakin sekä Interin Ats Purjeen kanssa.

urheilu

Ennakkoasetelmat:

HJK-RoPS oli kahden tasapeliautomaatin kohtaaminen. Yhdeksän sarjakierroksen jälkeen Klubi oli päätynyt tasuriin peräti viisi kertaa, RoPS neljä. HJK:n saldo Töölössä oli ennen illan ottelua tappioton. Neljästä kotiottelusta oli kasassa kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Pirteän alkukauden pelannut sarjanousija RoPS puolestaan lähti jahtaamaan kesän ensimmäistä vierasvoittoaan. RoPSilla oli matkaotteluista taskussa kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Ratkaisu:

Vaikka HJK:n paras maalintekijä Tomasz Sajdak istui koko ottelun penkillä, se ei kotijoukkueen hyökkäystehoa hillinnyt. Kärkipari Juho Mäkelä-Jarno Parikka iski heti kättelyssä maalin mieheen. Mäkelä osui 3. minuutilla, Parikka seitsemän minuuttia myöhemmin. Kahden nopean maalin shokkialku oli RoPSille liikaa, vaikka Aleksandr Kulik pystyikin kaventamaan 36. minuutilla.HJK piti palloa huomattavasti vastustajaansa enemmän ja kontrolloi ottelun tempoa. RoPSin iskun paikat olivat vähissä, sillä esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla rovaniemeläisten ainoa todellinen maalipaikka oli 2-1 -kavennukseen johtanut kulmatilanne.

Kommentit:

-Alku oli meiltä katastrofaalinen, kunnioitettiin vastustajaa ihan liikaa. Saimme väännettyä numerot melko tasaisiksi, mutta enpä tiedä pystyimmekö sittenkään kunnolla haastamaan HJK:ta, RoPS:n kapteeni Mika Nurmela murehti.Kahden maalin mies Juho Mäkelä oli silminnähden tyytyväinen iltaansa, mutta ei silti intoutunut ylenpalttiseen hehkutukseen.-Tavoite on auttaa HJK kohti mestaruutta eikä siinä hommassa henkilökohtaisia osumia lasketa. Kauden maalimäärääni en silti ole tyytyväinen, paikkoja on ollut paljon enempäänkin, Mäkelä sanoi.

Muuta:HJK:n keskikentän oikealla laidalla pelannut Ville Taulo alusti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja esiintyi muutenkin pirteästi. Taulo vaihdettiin 53. minuutin kohdalla sairastuvalta palanneeseen Petri Oravaiseen, joka esiintyi myös ärhäkästi. Oravainen tykitti tunnin kohdalla terävästi yläristikkoon ja Juho Mäkelä puski jatkopallon RoPS:n reppuun. Epäonnekseen Mäkelä oli kuitenkin paitsiossa.

HJK - RoPS 3-2 (2-1) Maalit, HJK: Mäkelä 3 77, Parikka 10RoPS: Kulik 36, Majava 80 Yleisöä: 3 522> Sarjataulukko, ohjelma, maalipörssin kärki (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat