Suora

  • Uimahyppyjen EM

Inter luisui tasapeliin viime hetkillä toisen kerran peräkkäin

Inter hallitsi peliä viime vuoden mestaria vastaan ja johti jo 2-0, mutta menetti voiton viime minuuteilla. Henri Myntti toi pituutta ja ulottuvuutta vaihdosta kentälle, ja sen jälkeen alkoi tapahtua Interin maalin suulla.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkueen edellisestä voitosta tamperelaisia vastaan Veikkausliigassa oli vierähtänyt jo lähes neljä vuotta. Tämän kauden murskaavan ylivoimaisesti aloittanut FC Inter ei ollut vielä hävinnyt otteluakaan kauden yhdeksästä pelaamastaan pelistä. Hallitseva mestari Tampere United taas oli aloittanut kauden altalipan, puseroon oli tarttunut vain kaksi voittoa.

Ratkaisu

Ei ehtinyt pelikello kunnolla ensimmäistä minuuttiaan kiertää, kun pallo oli jo Mikko Kavenin selän takana. FC Interin kulmapotku tuli vasemmasta nurkasta. Yhden Interin pään jälkeen pallo oli Mika Mäkitalon ulottuvilla. Hän tykitti pallon maalilinjan yli, ja sarjakärki johti 1-0. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle.

Toisen jakson alku oli lähes identtinen pelin alun kanssa. Inter sai nopeasti kulmapotkun. Dominic Chatto ylsi ensimmäisenä palloon ja ohjasi sen Ats Purjeelle, jolla on ilo tehdä ottelun maali numero kaksi.

TamUn takaa-ajo tuotti tulosta 86. peliminuutilla. Vaihtomies Henri Myntti jakoi korkean keskityksen vierelleen, ja Jari Niemi siirsi pallon Patrick Bantamoin selän taakse. Takaa-ajo onnistui toistamiseen aivan pelin varsinaisen peliajan loppusekunneilla. Tomi Petrescun kulmapotkun ohjasi etutolpalta Interin maaliin Mathias Lindström, peli oli 2-2.

Kommentit

- Eka jaksolla peli ei kulkenut ollenkaan, syötöt karkaili sinne sun tänne, totesi tamperelaisten tasoitusmaalin tekijä Mathias Lindström.

- Kun pelataan meidän omaa peliä, kenelläkään ei ole mitään jakoa. Mutta lopussa peli katosi, ja menetimme kaksi pistettä, analysoi Interin keskikentän dynamo Mika Mäkitalo.

- Inter oli vahva. Me ei oltu kauhean hyviä ekalla puoliajalla. Ryhtiliike ja koppikeskustelu tuotti tulosta. Vaihtopelaajat toivat toimintaa kentälle, kertoi tamperelaisten valmentaja Ari Hjelm.

- Olen pettynyt, että emme voittaneet. Myntti tuli kentälle, ja sen jälkeen emme voineet kontrolloida peliä niin kuin ensimmäisellä jaksolla. Vastustajalla oli ratkaisuissa enemmän voimaa, mutta tällaista tämä jalkapallo on, kertasi pelin tapahtumia Interin valmentaja Job Dratsma.

Muuta

Tampere Unitedin takaa-ajo alkoi siitä, kun yli kaksimetrinen Henri Myntti sai luvan kirmata kentälle. Tamperelaisten valmentaja piiskasi joukkueensa pelaamaan pitkää ja korkeata, jotka Myntti hoiteli takuuvarmasti joukkuetovereilleen. Ottelun neljästä maalista kolme tehtiin kulmapotkuista. Inter jatkaa liigataivaltaan edelleen ilman tappioita.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat