Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KooTeePee romahti kotiyleisönsä edessä

Pietarsaaren Jaro oli se joukkue, jonka kustannuksella Kotkassa odotettiin voittotilin vihdoinkin aukeavan. KooTeePeen varamiehinen alakerta oli kuitenkin reikäjuustoa, ja Jaro herkutteli vieraskentällä murskaavan 4-1 (1-0)-voiton pinnan alle syvästi uppoavasta kotkalaisyhdistelmästä.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Kotkalaisten voittohaaveille loi synkkiä pilviä alakerran johtajan Jani Tanskan kuumesairaus, joka esti miehen pelaamisen. Tilalle jouduttiin istuttamaan Marko Tyyskän topparipariksi kauden avauspeliinsa Erkka Länsimies.

Jaro tuli Kotkaan pahasti varamiehisenä, sillä Mikko Hyyrynen, Jussi Aalto, Vesa Heikinheimo ja Toni Junnila olivat eri syistä poissa kokoonpanosta.

Ratkaisu

KooTeePee esitti avausjaksolla pirteää hyökkäyspeliä, mutta joukkueella ei ollut tarpeeksi taitavia kärkimiehiä survomaan keskityksiä maaliin. Nyt paikat avautuivat Vesa Heleniukselle, joka ei ole koko urallaan ollut mikään viimeistelijä.

Kotkalaisten alakerta vuoti kuin vanha hoitamaton puuvene. Jaro iski kaikki neljä osumaansa reilusta viidestä metristä kotkalaistopparien ollessa teillä tietämättömillä.

Jaron Sebastian Mannström oli ottelun hahmo. Pienikokoinen taituri syötti kaksi maalia ja viimeisteli itse yhden. Lisäksi hän ehti voittamaan keskitystilanteessa vielä pääpallon Kotkan Ville Oksaselta, mutta pusku suuntautui suoraan KooTeePeen maalivahdin Janne Henrikssonin syliin.

Jaron alakerrassa Jonas Portin, Kristian Kojola ja Mattias Kullström luutivat avausjaksolla pois kaikki kotkalaisten keskitykset. Näin ollen isäntien pelinhallinta ei tuottanut juurikaan vaaratilanteita.

Kommentit

- Tämä oli meiltä todella heikko esitys oman pään puolustamisen osalta. Jaro pääsi kävelemään maalillemme. Meillä ei ole myöskään päättäväisyyttä hyokkäyspäässä. Pelaajamme arpovat liikaa, mitä tekisivät pallolla, kun pääsemme syvälle vastustajan alueelle, Kotkan valmentaja Tommi Kautonen pyöritteli.

- Olen onnellinen, että meiltä löytyi tänään neljä eri maalintekijää. Olimme opetelleet tarkkaan, miten Kotka pelaa ja pystyimme puolustamaan hyvin heidän hyökkäyksensä. Aluepeliä olemme jauhaneet harjoituksissa todella paljon ja nyt se toimii, kiitteli ryhmänsä esitystä Jaron päällikkö Mika Laurikainen.

Muuta

On vaikeaa kuvitella tämän esityksen jälkeen, miten KooTeePee voisi voittaa tällä kaudella jonkun pelin. Tilanteiden päättäjiä joukkueesta ei kerta kaikkiaan tunnu löytyvän.

Joukkuetta ei voi vaihtaa, mutta valmentajan voi. Jokohan Kotkassa olisi aika kaivaa naftaliinista joku paikallinen herättelemään joukkuetta? Vai pitäisikö kerätä pelimerkkejä jostakin, ja etsiä joku telakalla olevista ammattivalmentajista. Näinkään ei homma voi enää kauan jatkua.

Jaron Sebastian Mannström on niin kovassa iskussa tilaa saadessaan, että hän on nousemassa Jaron pelin uudeksi profiilipelaajaksi. Miehen keskitykset ja vapaapotkut ovat yhtä laadukkaita kuin kansainvälisillä kentillä näkee. Niistä kärkimiesten oli ilo pistellä palloja pömpeliin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat