1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Janne Niskalan oikeudet nyt Tampa Bayhin

Puolustaja Janne Niskalan NHL-pelaajaoikeudet jatkoivat matkaa, kun Tampa Bay hankki ne Philadelphiasta vaihdossa kuudennen kierroksen varausvuoroon kesän 2009 varaustilaisuuteen.

Philadelphia oli hankkinut Niskalan oikeudet vain viikko ennen nyt tapahtunutta siirtoa Nashvillestä.

Niskalasta tulee tiistaina niin sanottu rajoitettu vapaa agentti, joka tarkoittaa sitä, että Tampa Bayllä on nyt ensisijainen oikeus häneen, jos hän jatkaa uraansa NHL:ssä.

Muutkin joukkueet voivat jättää tarjouksen Niskalalle, mutta Tampa Bayllä on siinä tapauksessa oikeus ottaa Niskala samalla sopimuksella, mitä hänelle on tarjottu muualta.

Niskala on aiemmin sanonut, ettei jatka Pohjois-Amerikassa ellei hän saa yhden suunnan sopimusta, joka tarjoaisi paremmat mahdollisuudet päästä pelaamaan NHL:ssä AHL:n sijaan.

Tampa Bay muutenkin aktiivisena

Tampa Bay on uusien omistajiensa kanssa ollut muutenkin hyvin aktiivinen pelaajarintamalla. He ovat tehneet sopimukset jo Pittsburghista saapuneiden hyökkääjien Ryan Malonen ja Gary Robertsin kanssa.

Myös uusvanha Lightning-pelaaja Vaclav Prospal kirjoitti sopimuksen NHL:n viime kauden huonoimman joukkueen kanssa.

Jatkosopimuksia tekivät maanantaina myös Buffalo amerikkalaissentteri Paul Gaustadin kanssa, hallitseva mestari Detroit puolustaja Andreas Liljan kanssa ja San Jose kovanyrkki Jody Shelleyn kanssa.

Florida puolestaan teki kuusivuotisen ja lähes 20 miljoonan dollarin jatkosopimuksen tshekkipuolustaja Rostislav Oleszin kanssa.