Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

HJK:lle täysi pistepotti Turusta vaiherikkaan pelin jälkeen

TPS:n ja HJK:n välinen Veikkausliigakamppailu ratkesi toisen puoliajan alkuminuuteilla. 1-1-tilanteessa kotijoukkueelta vietiin rangaistuspotku ja sen perään Mika Ääritalo ajettiin ulos. Alivoimasta huolimatta TPS loi raivoisasti tilanteita, mutta lopulta riskin otto kostautui ja HJK vei pisteet lukemin 3-1.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Liigassa eniten maaleilla mässäillyt HJK lähti taltuttamaan hyvään keskikesän vireeseen päässyttä Turun Palloseuraa. Klubi oli viimeksi hävinnyt Kupittaalla veikkausliigaottelun Palloseuraa vastaan vuonna 2003. Kaiken kaikkiaan HJK oli pelannut turkulaisia vastaan ilman tappioita yhdeksässä peräkkäisessä kohtaamisessa.

Ratkaisu

Alkuminuuttien keltainen rynnistys tuotti tulosta 8. minuutilla. Klubin rajaheitto oikealta annettiin kentän keskelle rankkarialueen kalkkiviivoille. Juho Mäkelä pääsi syötön jälkeen palloon ja Mäkelän veto yllätti TPS-vahti Niklas Moisanderin. HJK johti 1-0.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla TPS taisteli tasoituksen. Mika Ääritalo kirmasi karkuun oikealla laidallaan, pysähtyi ja keskitti vasemmalla jalalla erinomaisen pallon puolustajien taakse takatolpalle. Siellä päivysti Argentiinanapu Aristides Pertot, joka puski pallon maaliin. Tauolle hipsuteltiin rajun taistelun jälkeen tasatilanteessa 1-1.

50. peliminuutin kohdalla erotuomari Jouni Hietala menetti kasvonsa turkulaisyleisön edessä. Ensin hän jätti tuomitsematta selvän rangaistuspotkun, kun Mikko Paatelainen kaadettiin rankkarialueella. Hietala näki tilanteen tapahtuneen 16-alueen ulkopuolella ja tuloksena oli vain vapaapotku. Tilanteen jälkeen Mika Ääritalo törmäsi HJK-peluriin ja Hietala vihelsi Ääritalolle ottelun toisen varoituksen ja ulosajon.

HJK rankaisi miesalivoimalla pelaavaa kotijoukuetta 77. minuutin kohdalla. Vaihdosta sisään juossut Petri Oravainen pyssytti vasemmalla jalallaan rankkarialueen oikeasta kulmasta pallon vastustamattomasti TPS-maaliin. Lopullisen niitin iski lisäajalla Medo, joka laukoi 16-metristä loppulukemat 1-3.

Kommentit

- Pääsin hyvästä paikasta laukomaan, totesi 1-2 maalin tehnyt Oravainen.

- Mielestäni se oli pilkun paikka. Tuomari näki sen näin, that's it, kertoi Sami Rähmönen.

- Oli yksi kiihkeimpiä pelejä tällä kaudella liigassa. TPS on tosi vaikea joukkue, he pelaavat suoraviivaisesti. Peli oli myös tuomarille vaikea, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoi.

- Painoimme tosi hyvin vajaallakin. HJK iski, kun lähdettiin hakemaan tasoitusta. Kyllähän pelin ratkaisi ulosajo ja kun sitä edelsi vielä se mahdollinen pilkku, keljua tämä on, totesi Palloseuran valmentaja Martti Kuusela.

Muuta

Kasper Hämäläinen tuli vaihtoon 10. minuutin kohdalla, pakaraa pidellen. Kuusela epäröi, ettei Hämäläinen pysty pelaamaan Odensea vastaan.

Kohtaaminen oli peräti 130. kerta, kun Turun Palloseura ja HJK kohtasivat SM-tason ottelussa. Vastaavaan määrään ei pääse Suomessa mikään parivaljakko.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat