Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Inter jatkaa sarjakärjessä tappiotta

FC Honka ja FC Inter tahkosivat Tapiolassa kaksijakoisen ottelun ja päätyivät 1-1-lukemiin. Inter hallitsi hienokseltaan ensimmäistä jaksoa ja lähti tauolle ansaitussa 1-0-johdossa. Honka puolestaan tehtaili toisella jaksolla maalipaikkoja välillä kuin liukuhihnalta, mutta ei pystynyt tekemään yhtä osumaa enempää. 11 ottelusta 23 pistettä saalistanut Inter jatkaa edelleen sarjataulukon piikkipaikalla.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Huikean kauden toistaiseksi pelannut Inter matkusti Tapiolaan tappiottomana. 10 kierroksen jälkeen sarjakärjen tilillä oli kuusi voittoa ja neljä tasapeliä. Viime kierrosten ilme oli kuitenkin ollut vaisumpi. Liigassa Inter oli pelannut kolme tasapeliä putkeen ja Suomen cupissa tuli kuudennella kierroksella kuokkaan HJK:lta. Hongalla puolestaan oli edessä kilven kirkastus kotiyleisön edessä. Edellisessä kotiottelussaan puolitoista viikkoa sitten Honka esiintyi melkoisen veltosti ja VPS vei mennessään täyden kolmen pisteen potin.

Ratkaisu

Avausjakson kotijoukkuetta terävämmin pelannut Inter ansaitsi 1-0-johtonsa tauolla. Toisella jaksolla tahtipuikkoa heilutti selkeästi Honka, mutta maalipaikoissa lapikas tutisi pahasti. Vaihdosta kentälle tullut Hermanni Vuorinen sentään pelasti Hongalle pisteen 1-1-tasoituksellaan, mutta rankkarin tuhriminen oli Vuoriselta emämunaus. Interin maalia vartioi tilanteessa 20-vuotias Oskari Forsman, joka joutui tolppien väliin Patrick Bantamoin saatua punaisen kortin Vuorisen kaatamisesta. Torjunta oli toki kylmänä miehenä kentälle tulleelta Forsmanilta kova temppu, mutta Vuorisen laukaus jätti paljon toivomisen varaa.

Kommentit

- Niinhän se on, että joskus menee, joskus ei mene. Pelasimme hyvän ottelun ja loimme runsaasti maalipaikkoja, mutta maalinteossa meitä vaivaa jonkinlainen lukko, Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo totesi.

Interin maalin viimeistellyt keskikenttämies Mika Mäkitalo tukisti itseään ja omiaan toisen jakson tapahtumista.

- Tauon jälkeen ryhdyimme roiskimaan palloa sinne sun tänne, eikä se kuulu meidän pelitapaan. Honka olisi voinut voittaa ottelun kun saivat rankkarinkin. Mutta Forsmanin torjuntahan oli aivan loistava, Mäkitalo hehkutti.

Muuta

Interin ”köyhän miehen Makelele”, nigerialainen Dominic Chatto oli sivussa pelikiellon vuoksi. Se helpotti Hongan urakkaa keskikentällä, jota isännöivät Tero Koskela ja Joel Perovuo sekä Koskelan tilalle 65. minuutilla vaihdettu Jussi Vasara. Chatto on pelikelpoinen seuraavassa ottelussa, maalivahti Bantamoi sen sijaan joutuu pelikieltoon.

Hongan puolustuslinjan tukipilari Hannu Patronen loukkasi olkapäänsä puolen tunnin pelin jälkeen ja joutui tulemaan vaihtoon.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat