Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

RoPS:lle komea kotivoitto

Rovaniemen Palloseuran ja FC KooTeePeen kohtaaminen jalkapallon Veikkausliigassa päättyi sunnuntai-iltana RoPS:n ansaittuun 3-0-voittoon. Maalinteossa onnistuivat Philip Edeipo, Zeddy Saileti ja Chileshe Chibwe. Kotkalaiset ovat edelleen ilman voittoja tämän kauden Veikkausliigassa. RoPS ei ole hävinnyt kotonaan tällä kaudella kertaakaan.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura aloitti kauden odotettua paremmin. Sarjakierrosten edettyä RoPS:n hyvä meno on kuitenkin hyytynyt. Joukkue oli ennen ottelua Veikkausliigan yhdeksäs. Voiton RoPS otti viimeksi toukokuun lopussa, takana RoPS:lla on kolme voitotonta Veikkausliigamatsia.

Vierasjoukkue FC KooTeePee on aloittanut kautensa surkeasti. Kotka ei ollut ennen ottelua vottanut matsiakaan tällä kaudella Veikkausliigassa. Tasapeliinkiin Kotka on venynyt vain kaksi kertaa. Sarjataulukossa joukkue on viimeisenä. Voiton KooTeePee on ottanut Veikkausliigassa viimeksi syyskuussa 2007.

Ratkaisu

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura hallitsi koko ottelua. Ensimmäinen maali syntyi jo kahdeksen peliminuutin kohdalla. Nigerialainen Philip Edeipo sai pallon Titi Essomban keskialueen syötöstä maalialueen rajalle. Edeipo pyörähti puolustajilta ja sijoitti kuulan oikeaan alakulmaan.

Ottelun toinen maali syntyi vapaapotkusta. Puoliajalla vaihdosta tullut RoPS-ikoni, 39-vuotias Zeddy Saileti potkaisi suoraan vapaapotkusta kahdestakymmenestä metristä muurin yli vasempaan yläkulmaan ajassa 59 minuuttia.

RoPS:n kolmannen maalin syntyi 63. minuutilla RoPS-kapteeni Mika Nurmelan pystysyötöstä rangaistusalueen rajalle. Chileshe Chibwe otti Nurmelan syötön haltuunsa ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Kommentti

KooTeePeen päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan vahvempi joukkue voitti.

- RoPS oli fyysisesti vahvempi ja vahvempi joukkue voitti tänään.

Kautosen mukaan pelaajien itseluottamus alkaa hiipua.

- Joukkueessa on taitoa, mutta ei tuuria eikä onnistumisia. Pelaajien itseluottamus on alkanut hiipua.

RoPS:n päävalmentaja Valeri Bondarenko oli tyytyväinen peliin.

- Tarkoitus oli painostaa Kotkan puolustusta ja siinä onnistuttiin. Olen tyytyväinen peliin ja tulokseen.

Muuta

Pilvinen ja kolea sää keräsi Rovaniemen Keskuskentälle 1 582 katsojaa. Lämpöasteita Rovaniemellä oli kymmenen. Rovaniemen Keskuskentän laidalla soivat pelin aikana kannattajien laulamana Eino Leinon päivän, runon ja suven päivän, kunniaksi vieraille Kotkan oman pojan Juha "Watt" Vainion sanoituksia mukailevat värssyt. "Kotkan pojat ilman voittoo Rovaniemel piipahti. Taakse jäivät menestyspäivät, divarin kutsun kuulen vain. Taakse jäivät liigapäivät, takaisin ei niitä saa".

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat