Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

MyPa nautiskeli savolaisten kustannuksella

Myllykosken Pallo on tällä hetkellä mahtavassa vireessa jalkapallon Veikkausliigassa. Kuopion Palloseura oli Saviniemen stadionilla täydellinen vastaantulija, kun MyPa hurjasteli selkeän 4-1-kotivoiton.

urheilu

Ennakkoasetelma

MyPa lähti otteluun ilman viikolla cupin ottelussa loukkaantunutta Hugo Mirandaa. Topparin paikalle istutettiin ensimmäistä kertaa liigaotteluun avaukseen oma kasvatti Toni Lindberg, joka pelasi vielä viime kaudella 2. divisioonaa FC Kuusankosken riveissä.

KuPS:lla oli alla kaksi tappiopeliä FC Honkaa ja Tampere Unitedia vastaan, mutta joukkue oli esittänyt molemmissa kamppailuissa vahvoja otteita, joten vieraat tulivat Anjalankoskelle toiveikkaina.

Ratkaisu

Isännät olivat alusta asti kolme askelta kuopiolaisia edellä, ja vain KuPS-veskari Ville Iiskolan loistava maalivahtipeli piti ottelun siedettävissä lukemissa avausjaksolla.

Kun Ilari Äijälä onnistui puolen tunnin pelin jälkeen, ei voittajasta ollut epäselvyyttä, vaikka savolaiset kavensivatkin 1-2-lukemiin Miikka Ilon upealla kaukolaukauksella.

MyPa voitti laukaisutilaston 33-3, mikä kertoo siitä, millaisessa pallosateessa KuPS:n ainoa pelimies Iiskola ottelussa oli. Paremmalla viimeistelyllä taululla olisivat olleet kaksinumeroiset lukemat vauhdikasta jalkapalloa esittäneelle MyPalle.

Vieraiden puolustuslinjassa Jussi Kinnaslampi, Harri Ylönen ja Olli Kosonen muistavat tämän Kymenlaakson vierailun varmasti pitkään. MyPan pelaajat olivat aivan liian vikkeliä kankeille savolaispuolustajille, ja tilanteita syntyi liukuhihnalta. Sokerina Toni Lindberg pääsi iskemään kulman jälkitilanteesta uransa ensimmäisen liigamaalin.

Kommentit

- En muista, koska meillä olisi ollut yhdessä pelissä näin paljon tilanteita. Liikuimme niin paljon, että kentälle syntyi koko ajan tilaa, MyPan kokenut Toni Huttunen totesi.

- Tämä oli sellaista futista, mitä haluan joukkueeni esittävän. Meillä oli hyvä liike ja pelaajamme alkavat löytää pareittain toisiaan, joten he osaavat tehdä tilaa toisilleen ja myös löytää syöttökuvioillaan yhä useammin toisensa, MyPan valmentaja Janne Hyppönen hehkutti omiaan.

- Tämä oli meidän tämän kauden huonoin esityksemme, mutta se ei vie yhtään pois MyPan hyvyydestä. Puolustuslinjamme pitää jatkossa miettiä uudestaan ja koko joukkueen puolustamiseenkin on saatava aivan uutta ryhtiä, kuopiolaisten valmentaja Kai Nyyssönen myönsi.

Muuta

MyPa-ikoni Toni Huttunen pelasi 400. liigaottelunsa. Tuomas Kuparinen puolestaan sai täyteen 200 liigapeliä.

MyPassa ei tällä hetkellä sota yhtä tai kahta pelaajaa kaipaa. Mirandan ja Aleksei Kangaskolkan puuttuminen ei pelissä näkynyt.

Tarmo Neemelo tuhlaa kärjessä edelleen luvattoman paljon paikkoja, mutta työmoraali virolaisella on kovaa luokkaa. Nytkin yritys palkittiin yhdellä maalilla ja hienolla maalisyötöllä. Mikäli MyPalla olisi kovemman luokan target-pelaaja, se nousisi ykkösmestariehdokkaaksi. Nyt Neemelon eväät eivät ehkä riitä hilaamaan joukkuetta sarjakärjessä koko kautta.

KuPS taistelee FC KooTeePeen kanssa putoamisesta. Myllykosen vierailun perusteella joukkueet ovat huonoudessa melkoisen tasoissa. Vain Ville Iiskola oli MyPaa vastaan liigakuviot täyttävä pelimies ja esittikin tukun loistopelastuksia entisillä kotikonnuillaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat