Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Edereho puski VPS:n voittomaalin

Vaasan Palloseura kukisti jalkapallon Veikkausliigan kotiottelussaan Rovaniemen Palloseuran 1-0. Ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen nigerialaiskärki Raphael Edereho. Voitto nosti VPS:n sarjataulukossa RoPS:n ohi.

urheilu

Ennakkoasetelma

Lähtökohta otteluun oli hyvin tasainen. Joukkueet olivat sarjan keskivaiheilla peräkkäin. Suurin ero VPS:n ja RoPS:n välillä olikin maalinteossa. Vaasan Palloseuran maaliero oli vähämaalinen 8-6, kun taas Rovaniemen Palloseuralla maaliero oli runsas lukemin 17-15.

Ratkaisu

Ottelun ratkaisijaksi nousi penkiltä vihdoin avaukseen päässyt kotijoukkueen nigerialaiskärki Raphael Edereho, jonka puskumaali 54. minuutilla käänsi muutoin tasaisen ottelun Vaasan Palloseuran hyväksi.

RoPS yritti hakea vaihdoilla lisää tehoa hyökkäykseen, mutta vaasalaisten luotettavasti pelannut puolustus hoiti kaikki vieraitten maalintekoyritykset varmasti. Vieraat saivat kuitenkin vielä lopussa mahdollisuuden, mutta Chanda Mwaba tuhri lisäajalla tuomitun rangaistuspotkun.

Kommentit

- Peli oli meiltä hyvä kurinalainen esitys ja kolme pistettä oli täysin ansaittu. Jos RoPS olisi onnistunut rangaistuspotkussaan, niin se olisi kyllä ollut melkoinen oikeusmurha, totesi VPS:n luotsi Tomi Kärkkäinen.

- Meillä oli mahdollisuus tasoittaa peli rangaistuspotkun kautta, mutta epäonnistuimme. Muutoin peli oli meiltä huono, emmekä esittäneet lainkaan parastamme, summasi RoPS-valmentaja Valeri Bondarenko.

Muuta

Kotijoukkue VPS pääsi kohtaamaan RoPS parhaalla miehistöllään, kun taas vierailija RoPS:lta puuttui kärkipelaaja Nchimunya Mweetwa. RoPS oli kuitenkin saanut mukaan saksalaisen keskikenttäpelaaja Daniel Bauerin, joka on tervehtynyt polvivammastaan. VPS:n Jani Uotinen pelasi sunnuntaina sadannen liigamittelönsä.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat