Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Haka haki tilastovoiton Töölöstä

FC Haka kävi hakemassa Töölön stadionilta sunnuntaina todellisen tilastovoiton. Joukkue ei ollut kellistänyt HJK:ta kahteen vuoteen, eikä Klubi ollut vielä tänä kesänä hävinnyt kotikentällään. Nyt hävisi, kun Haka vei täydet kolme pistettä Hämeeseen Toni Lehtisen ja Mikko Innasen maaleilla 2-1. HJK:lta verkkoa heilutti toisen polven maalitykki Jarno Parikka.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Suomi-futiksen klassikko-otteluksi luettava HJK-Haka oli tällä kertaa kahden kuntopuntarissa hyvin esillä olleen joukkueen kamppailu. EM-kisatauon jälkeen HJK:n saldo kolmesta ottelusta oli kaksi voittoa ja tasapeli, Haka puolestaan oli voittanut kahdesti ja hävinnyt kerran.

Vaikka sanojen Suomi-futis ja klassikko yhdistäminen saattaa tuntua liioittelulta, on HJK:n ja Hakan välisillä kamppailuilla silti pitkä historia. Tämänkertainen kamppailu oli joukkueille jo 122. kohtaaminen pääsarjatasolla.

Ratkaisu

HJK tukehtui tehottomuuteensa. Se hyökkäsi ja hyökkäsi, mutta maalintekoyritykset olivat pääosin ponnettomia. Vaikka tilanteita syntyi kuin liukuhihnalta, puuttui kotijoukkueelta ratkaisun paikassa se viimeinen tappamisen meininki. Hakan maalivahti Aleksander Dovbnja otti muutaman komean kopin, ja Mikot Manninen sekä Innanen olivat pahoja kavereita vastahyökkäyksissä.

Kommentit

- Ei meidän pitänyt ihan näin puolustusvoittoisesti pelata, mutta hyökkäysten rakentelusta ei tullut yhtään mitään. Emme osaa liikuttaa palloa tällä vessan matolla, Hakan laitalinkki Mikko Manninen murjaisi Töölön stadionin keinonurmialustaan viitaten.

- Kyllä tällainen tappio tuntuu ihan törkeän pahalta. Kuuden pisteen ottelu ja loimme vaikka kuinka paljon maalipaikkoja. Itsellänikin oli varmasti enemmän laukauksia kuin koko Hakan joukkueella, Mannisen kollega Ville Taulo murehti.

Muuta

Hakalta puuttui ottelusta venäläiskonkari Valeri Popovits polvivamman vuoksi. HJK:lta sairastuvalle putosi juuri ottelun alla kuumeen vuoksi kapteeni Tuomas Aho.

Kaikki ottelun maalintekijät kasvattivat kauden maalimääränsä viiteen. Maalipörssin kärjessä keikkuvat kuudella osumalla Juho Mäkelä (HJK), Ats Purje (Inter) ja Aleksandr Kokko (Honka).

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat