Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Inter ja MyPa pistejakoon

FC Inter ja Myllykosken Pallo päätyivät 1-1-tasapeliin jalkapallon Veikkausliigan kärkiottelussa maanantaina Turussa. Kuluvan kauden ilman liigatappioita pelannut FC Inter johtaa sarjaa nyt kahden pisteen erolla MyPaan ja FC Lahteen.

urheilu

Ennakkoasetelmat

Se menestyneempi turkulaisjoukkue porskuttaa edelleen Veikkausliigassa ilman tappiota. Tosin neljä edellistä ottelua olivat päättyneet tasapeliin. Anjalankoskelaiset taas olivat voittaneet yhdeksän edellistä otteluaan. Voitolla Interistä MyPa nousisi liigaykköseksi.

Ratkaisu

Kotijoukkue hallitsi peliä avausjaksolla. FC Inter haluaa pitää palloa, ja se näkyi. MyPa iski omista paikoistaan kyllä vaarallisesti, mutta maalintekopaikat vei nimiinsä Inter. Lähimpänä maalintekoa oli 39. minuutilla Mika Mäkitalo, joka tuhlasi tuhannen taalan tekopaikan maalin edessä. MyPan maalivahdille Janne Korhoselle merkattiin ensimmäisellä jaksolla muutama huipputorjunta. Avausjakson kulmat menivät Interille 6-2.

Vasta tunnin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin 64. minuutilla MyPa-vahti Janne Korhonen nyrkkeili keskityksen suoraan Interin Jos Hooiveldin päähän, ja siitä pallo kimposi punavalkoisten maaliin. Noin puoli minuuttia edellisestä MyPa tuli pitkän pallon perään hyökkäykseen. Saku Puhakainen pääsi keskitykseen ja puski tasoituksen Oskari Forsmanin selän taakse kesken Interin fanien maalijuhlan.

Vartti ennen loppua alkoi vesisade. Sen jälkeen maalipaikoilla ei juhlittu. Molemmat tyytyivät tasapeliin, vaikka viime minuutit tarjosivat hurjaa hyökkäyspeliä ilman maaleja.

Kommentit

- Ensimmäinen puoliaika oli vaikea. Toisella päästiin mukaan. Pakko olla tyytyväinen. Sain hyvän passin, siitä oli hyvä tehdä maali, muisteli MyPan maalintekijä Puhakainen.

- Se oli ihan matemaattista. Piti vain laskea, mihin sijoittuu. Toki se oli vähän onnekas maali. Vastustajan maalivahti oli ensimmäisellä jaksolla tosi vahva, totesi Interin maalin tehnyt Hooiveld.

- Ensimmäisen jakson olimme ihan unessa. Muutamalla jätkällä puntti tutisi. Inter hallitsi avausjaksoa. Inter on vahva kotona. Tänään olimme tasurin arvoisia. Syöttöpelimme ja liike ei minua tänään miellyttänyt, tuumi MyPan valmentaja Janne Hyppönen.

- Olisi parempi vaikka välillä hävitä kuin aina pelata tasan. Vaihtopenkillä ei ole vaihtoehtoja hyökkäyspään vaihtoihin. Avausjaksolla olisimme voineet tehdä jo maalin tai kaksi, kertasi FC Interin käskyttäjä Job Dragtsma.

Muuta

FC Interin keskikenttäpelaaja Teemu Turunen ei ole enää joukkueen vahvuudessa. Keskikentältä ei löytynyt tarpeeksi peliaikaa, ja niinpä Turusen osoite muuttuu.

FC Interin joukkueenjohtaja Jani Meriläinen puolestaan oli joutunut pukeutumaan ottelussa kotijoukkueen varamaalivahdiksi, koska ykkösveskari Patrick Bantamoi kärsii kahden ottelun pelikiellosta. Kotijoukkueen tolppien välissä hääräsi Oskari Forsman.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat