Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

Ronny LeMelle vahvistamaan Kouvoja

Korisliigan kevään 2008 hopeajoukkue Kouvolan Kouvot on kiinnittänyt uudeksi amerikkalaisvahvistuksekseen 196-senttisen ja 26-vuotiaan Ronny LeMellen.

urheilu

LeMelle tulee Kouvoihin samasta yliopistosta kuin keväällä 2008 Korisliigan parhaana ulkomaalaispelaajana palkittu Corey Smith.

LeMellen ja Corey Smithin tilastotkin ovat lähes identtiset. Viimeisenä yliopistokautenaan 2005-2006 LeMellen keskiarvot olivat 12,8 pistettä, 3,8 levypalloa, 2,3 syöttöä ja 1,4 riistoa ottelua kohden.

Hänet nimettiin kauden päätteeksi Auburnin yliopiston arvokkaimmaksi pelaajaksi ja näyttävimmäksi hyökkääjäksi.

Ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan LeMelle pelasi Espanjan LEB2-liigaa CB Ourensen riveissä 9,4 pisteen ja 3,8 levypallon keskiarvoilla. Viime kauden LeMelle pelasi Yhdysvalloissa IBL- ja SEBL-liigoissa.

- Olen iloinen, että saamme ensimmäisen ulkomaalaiskiinnityksen jo näin varhaisessa vaiheessa. Ronny LeMelle on erinomainen ja monipuolinen pelaaja. Hän tuo meille ratkaisu-uhkaa sekä kaaren takaa että lähempää koria. Uskon, että hänen pelityylinsä sopii Kouvojen liikkuvaan ja vauhdikkaaseen hyökkäyspeliin, kertoo Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala luottavaisin mielin.

- Tehty hankinta on suunnitellun mukainen. Uskon, että pystymme julkaisemaan lisää ulkomaalaissopimuksia seuraavan kahden viikon kuluessa. Suunnitelmamme on täydentää joukkuetta vielä kahdella amerikkalaispelaajalla, kommentoi Kouvojen puheenjohtaja Matti Laaksonen.

Kouvoilla on jo sopimukset kotimaisten Tuomas Iisalon, Jukka Katajan, Tero Laitisen, Roope Suonion, Antti Kanervon, Samu Kaaresvirran ja Matti Nuutisen kanssa.

Joukkueen kesäharjoittelu alkoi toukokuun lopussa ja sen perusteella joukkueeseen nostetaan mahdollisesti kaksi KoriKouvojen pelaajaa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat