Suora

  • Elävä arkisto esittää

NBA-sopimus olisi vasta osa Koposen unelmaa

NBA:n kesäliigassa parhaillaan tahkova Petteri Koponen näkee metsän puilta. Haussa oleva kohuttu NBA-sopimus ei vielä sinänsä täytä nuoren miehen unelmaa. Sen tekee vasta peliaika NBA:ssa.

urheilu

- Haluan tosiaankin olla tässä joukkueessa ensi kaudella. Tiedän, Trail Blazerissa on paljon pelintekijöitä ja peliaika sen myötä kovan työn takana, mutta tavoitteeni on olla vielä joskus aloittava pelintekijä tässä liigassa.

Vaihtoehtoja, joskin Koposen suunnitelmissa toissijaisia, on toki tarjolla muitakin D-liigaa myöten.

- Jos en saa sopimusta NBA:han, niin sitten pelaan todennäköisesti jossain suuremmassa eurooppalaisseurassa. Tosin nuo seurat haluavat pitkiä, 4-5 vuoden mittaisia sopimuksia. Silloin myös buyout-summa on mittava, joten toivon todellakin, että sopimus NBA:han syntyy tänä vuonna.

Tässä vaiheessa on kuitenkin jo selviö, että vasta 20-vuotiaalla Koposelle on loistava tulevaisuus edessään koripalloilijana, on sitten kyse uudesta tai vanhasta mantereesta.

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann kiteyttää osuvasti Koposen henkisen kantin lujuuden ja kyvyn kääntää kovimmatkin haasteet edukseen.

- Petsku pysyy pinnalla, vaikka hänet heitetään kylmään veteen.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat