Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi eikä välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Koripallonaiset maaottelumatkalle Latviaan

Suomen naisten koripallomaajoukkue matkustaa alkuviikolla Latvian Riikaan pelaamaan kaksi maaottelua. Kymmenen pelaajan voimin Riikaan lähtevän maajoukkueen tavoite on saada ensituntumaa joukkuepelaamiseen ennen elokuussa alkavia EM-karsintoja.

urheilu

Tiistaina Suomea vastaan asettuu Ukraina ja keskiviikkona Pekingin olympiakisoihin valmistautuva isäntämaa Latvia, joka tuli kesän 2007 EM-kisoissa neljänneksi.

Riian turnauksessa Suomella on käytettävissään kuusi pelaajaa vuoden 2007 EM-karsintajoukkueesta. Heinäkuun alussa ilmoitettuun maajoukkuerinkiin on kutsuttu uusina pelaajina Long Islandin yliopistosta Lappeenrannan Catziin siirtynyt 187-senttinen Minna Sten sekä niin ikään Catzin tulevaisuuden lupauksiin lukeutuva 21-vuotias Piia Harkko.

- Viimeiseksi rinkiin liittyneiden pelaajien lisäksi olemme loukkaantumisten johdosta ottaneet harjoituksiin sparraajiksi alle parikymppisiä tulevaisuuden lupauksia, kertoo naisten apuvalmentaja Jukka Mantere.

- Loukkaantumisista huolimatta harjoituksissa on menty kovaa ja kovempaa tullaan menemään. Koossa olevalla ryhmällä on kova halu tehdä töitä ja nuoret pelaajat ovat haastaneet vanhempiaan ennakkoluulottomasti, jatkaa Mantere.

”Joukkueen sisäinen tekeminen kuntoon”

Latvia kohtasi viime vuonna Suomen tasaisessa maaottelussa, jonka Latvia käänsi niukasti edukseen viimeisen viisiminuuttisen aikana. Latvia voitti kyseisen ottelun lopulta 81-68. Mantere uskoo, että Suomen ennakkoluuloton esitys vuoden takaa on pääsyy siihen, että Latvia tahtoo kohdata juuri Suomen olympiakenraalissaan.

- Latvia tietää, että meidän puolustuspelimme on anteeksiantamatonta ja aggressiivista. Se sopii heille, koska heidänkin puolustusfilosofiansa on sama. Otamme kutsun arvokkuudella vastaan, mikä tarkoittaa sitä, että pelaamme niin kovaa kuin mahdollista.

EM-karsintaurakkansa 13. elokuuta kotiottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan aloittava Suomi on asettanut Latvian turnauksen tavoitteekseen saada ensituntumaa joukkuepeliin.

- Emme ole scoutanneet vastustajia mitenkään erityisesti, koska tähtäämme kehittymiseen oman tekemisen kautta. Tarkoituksemme on kahden pelin aikana saada joukkue pelaamaan mahdollisimman hyvin yhteen. Joukkueen sisäinen tekeminen täytyy saada kuntoon ennen kuin voimme keskittyä vastustajan ominaisuuksiin, Mantere korostaa.

Suomi kohtaa Ukrainan tiistaina 22. ja Latvian keskiviikkona 23. heinäkuuta. Latvia saapuu vastavierailulle Tapiolan Urheiluhallille tiistaina 29.7. klo 20:00 alkavaan otteluun. Latvian Suomessa pelaama ottelu on joukkueen viimeinen maaottelu ennen Pekingin olympialaisia.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat