Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Honka syvensi IFK Mariehamnin tuskaa

IFK Mariehamnin tuska syvenee jalkapallon Veikkausliigassa. Joukkue pelasi jo yhdeksännen peräkkäisen voitottoman ottelunsa sunnuntaina, kun FC Honka oli Tapiolassa parempi maalein 2-0.

urheilu

Ennakkoasetelmat

IFK Mariehamn lähti hakemaan ensimmäistä voittoaan yli kahteen kuukauteen. Se otti kolme pistettä viimeksi 11. toukokuuta, kun FF Jaro kaatui vieraissa maalein 2-1. Sen jälkeen IFK oli pelannut kahdeksan ottelua ilman voittoa (5 tappiota, 3 tasapeliä). Paikka voitottoman putken katkaisemiseen oli pahin mahdollinen, sillä IFK ei ollut koskaan voittanut FC Honkaa liigaottelussa. Neljästä aiemmasta kohtaamisesta oli saldona kolme tappiota ja yksi tasapeli maalierolla 2-6.

Ratkaisu

Ottelun ratkaisut taputeltiin jo puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin Joel Perovuo laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta alanurkkaan. 1-0 syntyi 28. peliminuutilla. Vain noin minuuttia myöhemmin Tuomo Turunen syötti Hermanni Vuoriselle laitaan ja ”boksiin” murtautunut Vuorinen nosti hallitusti 2-0. Tästä voittamisen taidon tyystin unohtanut IFK ei enää toipunut.

Loppulukemat mairittelevat saarelaisia, sillä Honka tuhri etenkin toisella jaksolla ison tukun maalipaikkoja. 4-0- tai 5-0-lukemat olisivat olleet tarkemmalla viimeistelyllä haarukassa. Voittonsa myötä FC Honka nousi 21 pisteeseen ja sarjataulukon sijalle viisi.

Kommentit

- Pelasimme loistavan ottelun, mutta nyt valmentajan tärkein tehtävä on pitää porukan jalat maan pinnalla. Yhtään senttiä ne eivät saa nousta. Täytyykin tästä lähteä miettimään, millä konsteilla joukkuetta huomenna rääkätään, FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo suunnitteli.

- Aika syvällä me tällä hetkellä uimme, mutta taistelutahto ei ole kadonnut mihinkään. IFK ei ole vielä pudonnut liigasta, eikä aio pudotakaan, luotsi Pekka Lyyski vakuutti.

Muuta

Jyväskylän JJK:sta loukkaantunutta kenialaisvahti Willis Ochiengia paikkaamaan saapunut Matti Salkojärvi istui hieman yllättäen vaihtopenkillä. Torjuntavuoron sai uransa neljännen liigaottelun pelannut 22-vuotias Anders Överström.

FC Hongan riveistä puuttui polvensa torstaina Uefa-cupin karsinnassa loukannut Nicholas Otaru. Sähäkkä laituri menee maanantaina magneettikuvauksiin, ja sairaslomaa saattaa olla luvassa useita viikkoja.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat