Dettmann innokkaana EM-karsintaan

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann odottaa innolla elokuussa alkavia EM-karsintoja. Suomen pelinrakentajatilanne näyttää karsintojen alla todella heikolta. Dettmann painottaa kuitenkin, että joukkueella on nyt edessä tärkeä haaste.

urheilu

Millaisia ajatuksia vastustajat, kuten Italia ja Serbia herättävät valmentajassa?

  • On todella upeaa, että saamme vihdoinkin Suomeen huippujoukkueita. Saamme kokeilla, mihin rahkeemme riittävät. Italian ja Serbian lisäksi myös Bulgaria ja Unkari ovat ihan tarpeeksi hyviä haasteita meille. Pelataan ottelu kerrallaan ja yritetään kehittää suomalaista koripalloilua.

Kuinka isona ongelmana näet Rannikon loukkaantumisen? Keitä löytyy tuuraajiksi, vai jaksaako Koponen yksin kantaa vastuun?

- Suomi on pieni maa ja täällä on pienet resurssit. Kaveria, joka kuuluu takamiesten parhaimmistoon Euroopassa, ei noin vain korvata. Se on meille takaisku, jos Teemu ei pysty pelaamaan. Toisaalta se on myös haaste.

- Tottakai Petterissä on ainesta Rannikon korvaajaksi. Hän pelaa juuri hienoja otteluja NBA:n kesäliigassa. Tarvitsemme kuitenkin kaikki miehet terveinä, jotta olisimme parhaimmillamme.

Puhutaan sitten isoista miehistä korin alla. Mikä on tilanne heidän suhteen?

- Heidän kanssaan tilanne on ihan hyvä. Vaikka vastustajilla on se viisi senttiä enemmän, meidän pelaajat ovat hyvin liikkuvia. Koripallo on nykypäivänä enemmän ja enemmän nopeiden miesten laji.

Muun muassa Hanno Möttölä ilman sopimusta. Kuinka vaikeaa suomalaisia koripalloilijoita on houkutella edustustehtäviin?

  • Kyllä jokainen pelaaja lähtee mielellään maajoukkueeseen. He tapaavat siellä vanhat kaverinsa. Suomalaisessa koripalloperheessä on sellainen fiilis, että maajoukkue on hieno juttu, ja kaikki haluavat mukaan.

Edellisen kerran kun olit Suomen valmentajana 1992-1997, Suomi pääsi EM-kisoihin. Se oli 13 vuotta sitten. Millaiset mahdollisuudet meillä on nyt kisoihin?

  • Kyllä meillä on mahdollisuudet. Nyt käydään kaksiosaista karsintaa, joten jos emme nyt voita lohkoa, niin voimme kerätä voimia ensi kevääksi ja lähteä hakemaan kisapaikkaa täydellä ryminällä.
Suomi aloittaa EM-karsinnat 23. elokuuta kotiottelulla Bulgariaa vastaan. Bulgarian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat maailman huippumaista Italia ja Serbia sekä pitkät koripalloperinteet omaava Unkari.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat