Suora

  • Uimahyppyjen EM

RoPS:n mainio kotivire jatkuu

Rovaniemen Palloseuran mainio vire kotiotteluissa sai jatkoa maanantaina, kun joukkue löi Kuopion Palloseuran 4-0 nousijoiden kohtaamisessa. Maaleista vastasivat Chileshe Chibwe (2), Mika Nurmela ja Juha Majava.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura on aloittanut kauden tasaisesti. Voittoja, tappioita ja tasapelejä on tullut jokaista neljä kappaletta. maaleja ryhmä on tehnyt 17 ja päästänyt 16. RoPS oli ennen ottelua Veikkausliigan yhdeksäs. Kotona joukkue on vahva. Siitä osoituksena neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Vieraissa RoPS on heikko, neljä tappiota, kaksi tasapeliä eikä yhtään voittoa.

Vierasjoukkue Kuopion Palloseuran kausi on sujunut huonosti. Sarjataulukossa KuPS on toiseksi viimeinen kahdella voitolla, kolmella tasapelillä ja yhdeksällä tappiolla. Maalisuhde on koruton 10-21. Kotonaan KuPS pelaa kohtuullisesti. Kotona joukkue on voittanut kahdesti, pelannut tasan yhden kerran ja hävinnyt kolme kertaa. Vieraissa Kuopion kirjanpito on yhteneväinen RoPS:n kanssa, neljä tappiota, kaksi tasapeliä eikä yhtään voittoa.

Ratkaisu

Kotijoukkue hallitsi koko ottelua. Vierasjoukkue Kuopion Palloseura pääsi peliin mukaan hienokseltaan toisella puoliajalla, mutta ei pystynyt leipomaan "tuhannen kalakukon paikkaa".

Ensimmäinen maali tuli jo pelin kuudennella minuutilla. Zeddy Saileti syötti pallon oikealta laidalta Chileshe Chibwelle rangaistuspilkun yläpuolelle, ja tämä puski pallon oikeaan yläkulmaan.

Toiseen maalin syötön antoi Philip Edeipo kuudentoistarajalta Chibwelle. Tämä sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Peliä oli pelattu 27 minuuttia.

Kolmas RoPS:n maali syntyi ajassa 76 minuuttia Titi Essomban esityöstä. Titi harhautteli puolustajat päätyrajalla ja syötti Juha Majavalle, joka siirsi pallon viereensä joukkueen kapteenille Mika Nurmelalle. Nurmelalle oli helppo laittaa pallo vasempaan yläkulmaan.

Neljäs maali tuli lisäajalla. Daniel Bauerin maalivahtia kohti potkaisema pallo kimpoli molempien joukkueiden pelaajista lopuksi Juha Majavan jalkaan. Tämä sijoitti pallon taitavasti oikeaan alakulmaan.

Kommentti

Rovaniemen Palloseuran kakkosvalmentajan Matti Helinin mukaan joukkue on parhaimmillaan vesisateella liukkaalla kentällä, koska pelaajilla on teknistä taitoa.

- Viikko on harjoiteltu maalintekoyrityksiä, joissa jokainen hyökkäys päättyy laukaukseen. Nyt harjoittelu tuotti tulosta. Seuraava ottelu Interiä vastaan ratkaisee, pelaako RoPS tällä kaudella mitaleista, hän totesi.

Kuopion joukkueesta olivat pois kurinpidollisista syistä Miikka Ilo ja Pele Koljonen. Pelaajien poisjättämistä joukkueesta kommentoi joukkueenjohtaja Jukka Röntynen.

- Pojat ovat vapaa-ajalla joukkueen sisällä tehneet asioita, joita urheijan ei tarvitse tehdä. Poikien poissaolo vaikuttaa vahvistavasti joukkueen henkeen, Röntynen analysoi.

- Kukaan pelaaja ei ole suurempi kuin joukkue, jatkoi KuPS:n päävalmentaja Kai Nyyssönen.

Muuta

Pilvinen ja sateinen sää keräsi Rovaniemen Keskuskentälle 1 735 katsojaa. Lämpöasteita Rovaniemellä oli 17. Ukrainalaisen puolustajan Irakklii Tsykoliian sopimus umpeutuu heinäkuun lopussa. 21-vuotias puolustaja on kärsinyt nivusvammoista. RoPS:n toimitusjohtajan Jouko Kiistalan mukaan Tsykoliian sopimusta tuskin jatketaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat