Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Urheiluruutu
  • Suur-Hamareita ja E-peleitä
  • Freestylen MC: Tazawako, parikumpareet

Laukkasesta kaikkien aikojen nuorin suomalaisedustaja

Olympiakomitea nimesi valintakokouksessaan neljä uimaria lisää Pekingin olympialaisiin. Jo valitut Joona Puhakka ja Hanna-Maria Seppälä saivat seuraa Noora Laukkasesta, Eva Lehtosesta, Emilia Pikkaraisesta ja Matti Rajakylästä.

urheilu

Uimaliitto esitti olympiakoneeseen valittaviksi lisäksi B-rajan rikkoneita Eetu Karvosta ja Ossi Oksaa. Heidät Olympiakomitean hallitus kuitenkin pudotti joukkueesta.

Matti Rajakylä saavutti olympiapaikan alitettuaan olympialaisten B-rajan, sekä Uimaliiton esitysrajan. Laukkanen, Lehtonen ja Pikkarainen pääsivät joukkueeseen olympialaisten B-rajan turvin sekä ”nuoren urheilijan” statuksella.

Olympiakomitean valmennuksen johtajan Kari Niemi-Nikkolan mukaan Laukkasen, Lehtosen ja Pikkaraisen odotukset Pekingissä ovat hyvät tulokset. Menestysodotukset lepäävät vielä tulevissa olympialaisissa.

Laukkanen Suomen nuorin edustaja

Hanna-Maria Seppälä on tähän asti ollut Suomen nuorin olympiaedustaja kautta aikojen. Hänellä oli ikää 15 vuotta, 9 kuukautta ja 7 päivää osallistuessaan Sydneyn olympialaisiin vuonna 2000.

Oulun Uimareita edustava Noora Laukkanen on syntynyt 3. helmikuuta 1993, joten hänestä tulee Pekingissä Suomen kaikkien aikojen nuorin olympiaedustaja.

Laukkanen sivusi helmikuussa 200 metrin rintauinnin Suomen ennätystä 2.33,36. Emilia Pikkarainen on syntynyt vuonna 1992 ja Eva Lehtonen 1991.

Natunen oli tyytyväinen

Uimaliiton valmennuspäällikkö Ippe Natunen oli iloissaan kuudestauintiurheilijasta olympiajoukkueessa.

- Todella hienoa, mahtavaa, että jo pitkään tavoitteenamme ollut kuusi urheilijaa olympiajoukkueessa täyttyi, hän hehkutti.

- Kuitenkin olen surullinen niiden urheilijoiden puolesta, jotka eivätjoukkueeseen suunnattomasta työmäärästä huolimatta päässeet mukaan, niin uimarit kuin uimahyppääjätkin.

Olympiakomitean valmennuksen johtoryhmä puolsi Uimaliiton valintaesitystä kokonaisuudessaan, mutta hallitus oli kiristänyt kriteereitä. Natusen mielestä Olympiakomitean päätös ottaa kolmen nuoren B-rajalaisen kaarti mukaan Pekingiin on hyvä osoitus siitä, että lajiin kannattaa satsata jo varhaisella iällä.

Valinta olympiajoukkueeseen on erinomainen palkintonuorelle urheilijalle. Silti Natunen muistuttaa, että pääsy olympialaisiin ei ole päätavoite, vaan Pekingiin on lähdettävä tekemään omaa parasta tulostaan.

- Olympiakomitean tämänpäiväinen päätös on hyvä signaali nuorilleuimareille. Harmi, että 19- ja 21-vuotiaat Ossi ja Eetu eivät asettuneet Olympiakomitean tällä kertaa määrittelemiin nuoriin urheilijoihin. Seuraavalla olympiadilla nuoren urheilijan kriteerit on oltava paljon selkeämmät kuin nyt, Natunen totesi.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat