Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Miesten koripallomaajoukkue kohtaa Pekingiin valmistautuvan Saksan

Pekingin olympiakisoihin jatkokarsintojen kautta selvinnyt Saksan miesten koripallomaajoukkue on kutsunut Suomen maaotteluvastustajakseen. Dirk Nowitzkin johtama Saksa kohtaa Suomen torstaina 31. heinäkuuta.

urheilu

- Saksa tarvitsi pari valmistavaa ottelua alle ennen olympiakisojen alkua ja he näkivät, että Suomi olisi hyvä vastustaja. Otamme haasteen ylpeinä vastaan, hymyilee Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Saimme samaan aikaan maaottelukutsun myös Espanjasta, mutta emme saaneet kahta ottelua mahtumaan aikatauluumme. Tällaiset kutsut ovat osoitus siitä, että Suomi noteerataan jälleen kansainvälisillä koripallokentillä, Dettmann jatkaa.

Saksan maajoukkuetta vuosina 1997-2003 valmentanut Dettmann johdatti maan pronssimitaleille Indianapolisin MM-kisoissa kesällä 2002.

- Matsissa on vastakkain kaksi joukkuetta, joista molemmat ovat täynnä tuttuja pelaajia. Kutkuttava asetelma.

Saksan maajoukkueen ylivoimaisesti kirkkain tähti on NBA:n parhaaksi pelaajaksi 2007 valittu Dirk Nowitzki, joka on kymmenvuotisen NBA-uransa aikana yltänyt 22,4 pisteen ja 8,6 levypallon keskiarvoihin. Nowitzki on pelannut kaikki NBA-kautensa Dallas Mavericksissa.

Joukkueen toinen nimimies on Saksan passin keväällä saanut Chris Kaman, jolla on takanaan viisi NBA-kautta Los Angeles Clippersin riveissä.

Suomi avaa maaottelukesän sunnuntaina pelaamalla Vilnassa Liettuaa vastaan.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat