Suora

  • Uinnin EM alkuerät

HJK murskasi IFK:n kotonaan

HJK pahensi entisestään IFK Mariehamnin ahdinkoa 4-0-voitolla. Saarelaisilla on jo kymmenen voitotonta ottelua putkeen. Mestaruutta jahtaavalle Klubille pisteet olivat mannaa, kun sarjakärki Inter jäi tasapeliin Rovaniemellä ja MyPa hävisi kotonaan Hongalle.

urheilu

Voittonsa myötä HJK ohitti MyPan ja on enää kahden pisteen päässä Interistä. Sarjataulukko on huipputasainen, sillä kuusi ensimmäistä joukkuetta ovat kuuden pisteen sisällä.

Ennakkoasetelmat

Kaudella 2005 liigataipaleensa aloittanut IFK Mariehamn ei ollut koskaan hävinnyt liigaottelua Töölössä ennen sunnuntain kamppailua. Kolme aiempaa HJK-vierailua olivat päättyneet tasatuloksiin. Tällä kertaa Helsinkiin saapui kuitenkin tuskasta irvistävä IFK: loukkaantumislista on pitkä kuin nälkävuosi ja edellisestä voitosta on aikaa yli kaksi kuukautta.

Ratkaisu

Akillesjännevaivoistaan toipunut Paulus Roiha pisti pallon pussiin jo kahdeksan minuutin kohdalla. Sama mies lisäsi 2-0:aan kun 50 minuuttia oli pelattu. 2-0-tilanteessa IFK sai luotua muutaman maalipaikan, mutta sitten iskikin jälleen HJK. Saumatonta yhteistyötä Roihan kanssa tehnyt kärkipari Jarno Parikka iski 3-0 ja oolantilaisia vietiin. Roiha kruunasi hattutemppuiltansa iskemällä 4-0-lukemat 72. minuutilla.

Kommentit

- Kolme paikkaa, kolme maalia. Hieno juttuhan se on kun maalinteko kuuluu toimenkuvaan. Mistään maalimääristä en kuitenkaan ota paineita, tärkeintä on että joukkueen peli kulkee. Tämän päivän tulokset sopivat meille, kun MyPa hävisi ja Inter pelasi tasan. Tilanne sarjan kärjessä on entistä tasaisempi. HJK:lla ei voi koskaan olla muuta tavoitetta kuin mestaruus ja se on tavoitteemme tänäkin vuonna, Paulus Roiha linjasi.

Muuta

Ottelun yleisömäärä 5 427 oli pettymys. IFK:n aiemmat vierailut olivat vetäneet Töölöön aina vähintään 6 000 katsojaa. Syystä tai toisesta Suomifutis ei tämän enempää kiinnosta. Olosuhteet kun olivat tällä kertaa aurinkoiset.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat