Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Uimahyppyjen EM

RoPSin kotitaika kestää

Rovaniemen Palloseuran ja Turun FC Interin tiukka kohtaaminen jalkapallon Veikkausliigassa päättyi 0-0 tasapeliin. RoPS ei ole hävinnyt kotonaan tällä kaudella kertaakaan. Tasapeli säilytti RoPSin Veikkauliigan kahdeksantena.

urheilu

Ennakkoasetelma

Kotona tappioton RoPS kohtaa Veikkausliigan parhaan vierasjoukkueen. RoPS oli ennen ottelua Veikkausliigan kahdeksas ja tehnyt Veikkausliigassa Interin kanssa kolmanneksi eniten maaleja. Joukkueen maalisuhde on 21-16. Vierasjoukkue FC Inter johti sarjaa ennen ottelua tappioitta.

Kauden ensimmäistä kohtaamista Turussa RoPS johti 84 minuutin kohdalle, mutta Inter voitti ottelun lopulta 3-1.

Ratkaisu

Tasainen ottelu jossa kumpikaan joukkue ei saanut todellisia huipputilanteita. Lähimmäksi maalia pääsi Chileshe Chibwe toisen puoliajan alussa. Chibwe sai syötön vasemmasta laidasta Titi Essombalta maalin eteen. Chibwe kuitenkin potkaisi pallon kolmesta metristä maalin yli.

Kommentti

- Olemme tyytyväisiä tasapeliin, sillä Rovaniemi ei ole helppo paikka pelata ja pelaajat ovat taitavia. Kurinalainen puolustaminen takasi tasapelin. Jos tämä ottelu oli ollut viini, se olisi ollut punainen ja keskitäyteläinen pinot, viiniharrastajanakin tunnettu FC Interin valmentaja Jami Vallenius kommentoi.

RoPSin valmentaja Matti Heliniä tasapeli tyydytti.

- Varsinkin puolustus pelasi tänään hyvin. Inter tuli peliin varovaisemmin kuin normaalisti pelaavat, koska tiesivät että RoPS pelaa hyvin kotonaan.

RoPSin ykkösmaalivahti Kalle Rönkkö jäi pois kokoonpanosta pari tuntia ennen ottelua.

- Ykkösmaalivahdin poisjäänti sytytti joukkueen, pojat taistelivat hyvin. Kakkosmaalivahti Pavlenko täytti maalivahdin paikan todella hyvin.

MuutaAurinkoinen sää ja sarjakärki saivat Rovaniemen Keskuskentälle 2 632 katsojaa. Tulevalla viikolla Rovaniemelle saapuu joukkuetta vahvistamaan sambialainen hyökkääjä. RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan uusi pelaaja on todellinen vahvistus maalintekopuolelle.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat