Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Haka punnersi voittoon, Innanen loukkaantui

Haka ja VPS väänsivät pitkään tasatilanteessa Valkeakoskella. Ottelua hallinnut isäntäjoukkue sai 1-0-voittomaalinsa 79. minuutilla, kun Jarkko Okkonen onnistui maalinteossa. Joukkue kärsi kuitenkin suuren takaiskun, kun kuuden liigamaalin mies, Mikko Innanen loukkaantui.

urheilu

Lähtökohta

Kotijoukkue FC Haka on kesän edetessä kiristänyt tahtiaan ja hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan kaikki kilpailut mukaan lukien vain yhden. Vaasan Palloseura puolestaan romahti edelliskierroksella TPS:ää vastaan ja kärsi 1-6-tappion.

Kotijoukkue Haka ei kahden pelaajan testijaksoista huolimatta ollut saanut vahvistuksia joukkueeseen. Vaasalaisten edellinen voitto liigassa Tehtaan kentältä oli kaudelta 2000.

Ratkaisut

Kotijoukkue Haka hallitsi peliä ja piti palloa lähes koko ajan ensimmäisellä puoliajalla. Haka menetti hyökkääjistään jo alkuminuuteilla terävimmän viimeistelijänsä. Kuusi liigamaalia tehnyt Mikko Innanen loukkaantui ja joutui nilkuttamaan vaihtoon.

Innanen kertoi ottelun jälkeen, että joku alapohkeessa napsahti, eikä jalka enää kunnolla kantanut sen jälkeen. Miehen pelikyky tai toipumisaika on vielä arvoitus.

Toni Lehtisen ampumaa maalin yläputkea lähemmäksi Haka ei avauspuolikkaalla osunut.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen painostus jatkui ja myös puolustajat osallistuivat hyökkäyksiin. Ottelun ratkaisumaalin ampuikin hyökkäykseen mukaan noussut keskuspuolustaja Jarkko Okkonen 79. peliminuutilla. Hyviä torjuntoja läpi ottelun tehnyt Henri Sillanpää ei voinut Okkosen takanurkkalaukaukselle mitään.

Kommentit

- Ottelun alussa puhuttiin, että pitää vain odottaa maltillisesti loppuminuuteille saakka. Yleensä tällaisissa peleissä varsinaiset maalintekijät ovat niin vartioituja, että paikkoja tulee muillekin, Okkonen pohti ottelun jälkeen.

- Kun tämä päivä on ohi, keskitymme eurocupeihin, toppari-Okkonen viittasi tulevan torstain kotiotteluun Cork Cityä vastaan.

Muuta

Molemmat joukkueet hakevat vahvistuksia. Vasaan on päävalmentaja Tomi Kärkkäisen mukaan tänään rantautunut kaksi hyökkääjää. Toinen pelaajista on Valko-Venäjältä ja toinen Ruotsista Sundsvallin joukkueessa vähälle peliajalla jäänyt nigerialainen.

Myös Hakan päävalmentaja Olli Huttunen sanoi odottavansa pelaajia testiin Valkeakoskelle alkavalla viikolla.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat